black metal

seeyouindisneyland
davullar , gitarlar ve vokalleri dahil olmak üzere icrası son derece zor bir müziktir.notasyon ve müzik bilgisinin haricinde ciddi kondüsyon gerektirmektedir.
şu anda başta iskandinavya ülkeleri olmak üzere son derece yaygın bir türdür.
bu türün öncülüğünü yapan gruplar şu sıralar da çok aktif olmasalar da binlerce grup bu türü devam ettirmektedir.tarzın dinleyicisi olmayanlar için bütün şarkılar aynıdır ve gereksiz bir müzik türüdür.
ancak tam tersine biraz daha dikkatli dinlendiğinde alt sesler,klavye aranjmaları ve vokal düzenlemeleri son derece profesyonel düzeydedir.
akımın öncüleri arasında bathory,possessed,venom ve celtic frost sayılabilir.bayrağı daha sonra devralanlar ise darkthrone,immortal,emperor,havohej,burzum,mayhem gibi gruplardır.
klasik boyalı yüz,satanik söz damgasından kurtulan black metal artık çok ciddi bir dinleyici kitlesine sahip bir heavy metal türü olmakla beraber pazar payı ve kitlelere hitap şekli günden güne değişmektedir.
sanılanın aksine öcülerden oluşmayan gruplar sahnede şovlarını çok daha ciddiye almaktalar.dimmu borgir ve cradle of filth gibi dünya çapında gruplar söylemlerinde çok daha dikkatli davranarak
black metalin yıllardır devam eden kötü imajını kırmış görünüyor.
her zaman klasik soundun (pure black) peşinde koşan gruplar olduğu gibi müziğin içine değişik enstrümanlar ve deneysel pasajlar koyan gruplarda başarılı olmuşlardır.
grupların adli sicilleri bozuk olan elemanların da tarzın ilgi çekip merak edilmesinde yadsınamaz bir önemi vardır.
tamamen ticari bir endüstriye dönüşmüş olan müzik endüstrisi, black metal gibi köklerine bağlı bir türü ve pazar kaygısı gütmeyen grupları her zaman bünyesinde barındırmak zorundadır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol