bilgi sözlük

independence
onbinlerce ki$i geldi bugune kadar sozluge uye olarak(istatistiklerdeki veriler 2005 in sonuna dogru saymaya ba$ladi sanirim, u$endim $imdi bakmaya, binlerce ki$i de ya gonderildi ya da gitti.sonra gidenler bir daha geldi, belki bir daha gitti yahut yine gonderildi.

devridaimdir bu, hayatin her alaninda oldugu gibi burada da i$ler bu $ekilde yurur.akarsu gibidir bilgi sozluk, hic durmaksizin hareket eder, sabit bulamazsiniz hicbir $ekilde.5 saat icerisinde hicbir $ey yazilmami$ olsa dahi o be$ saat icerisinde gecenin kor karanligi yahut sabah kizilligi olsa dahi kimsenin haberi yokken yuzlerce insan gelmi$ okumu$tur yazilarinizi, farkinda bile olmazsiniz.

kimi donemler vardir insanlarda, huzursuz mutsuz ve endi$eli oldugu donemler.bilgi sozluk’te de boyledir, zira sozluk bizim her turlu duygumuzu yansitmak uzere vardir, endi$emizi, uzuntumuzu, mutlulugumuzu ve huzursuzlugumuzu.

tipki son zamanlarda oldugu gibi.

aramiza yeni katilan arkada$larimiz endi$eliler bu durumdan, hepsi geliyor kulagima bir bir, ancak ben sadece izlemekle yetiniyorum.zira takdir edersiniz ki hepinizden daha cok bulundum bu ortamda ve hepinizden daha cok ya$adim calkantilari, huzursuzluklari, endi$eleri, mutluluklari ve gururlari.hepinizden daha cok ve daha $iddetli hissettim tum bunlari ve hissetmeye de devam ediyorum.ve biliyorum ki bilgi sozluk’te du$en son bahar yapraklarinin yerini hep yenileri daha cok sayida alir, gidenler elbette ozlenir ancak arkasindan agitlar yakilmaz, zira burada gelenler gidenleri aratmaz.giden ki$inin kim oldugundan cok biraktigi bo$luk onemlidir ve o bo$luk zaten kisa bir sure sonra doldurulur(yeri doldurulamayacak arkada$larimiz da kimi zaman ayrildi aramizdan, onlari konu di$arisinda tutuyorum).

hal boyleyken hissedilen tedirginlikler ve tereddutler cok anlamli gelmiyor bana, cunku biliyorum ki bir ay kotu durumda gidiyorsak sonraki ay hepimizi $a$irtan ciki$lar ya$anir bu sozlukte.

son gunlerde kimi eski yazarlarimizin kimi yazilarina denk geldim, buradaki kalitenin bittiginden dem vuruyorlardi.bu yazilar da ilginc geldi bana, zira burayi burasi yapanlar da bizleriz, biz ne kadar kalite verirsek burasi o derece kalitelenir.bilgi sozluk’un kendi kendine kaliteli yazilar yazip kendi kendinin kalitesini muhafaza edebilmesi ile alakali bir sistemi henuz geli$tiremedim, zaten yer kabugu uzerinde de oyle bir sistem henuz geli$tirilmedi, eger bir yerlerden oyle bir sistem duyar ya da gorursem soz veriyorum ilk i$im o sistemi sozluge entegre etmek olacak.ancak madem ki halihazirda oyle bir sistem mevcut degil, bu durumda bir komunitenin kalitesini muhafaza etmek ve daha ileriye goturebilmek komunite dahilindeki bireylerin sorumlulugundadir.

bahsi gecen yazilari okudugumda aklima "sozluge kalite anlaminda ne kattin ki kalite bekliyorsun?" tadinda cumleler yazmak geldi, tuttum kendimi, yazmadim."nasil bulmak istiyorsan oyle birak" tadindaki cumleler sadece tuvaletler icin sarfedilmemi$tir.hayatimizin her evresinde reel hayata uygulanabilecek bir cumledir bu ve son derece de manidardir.

daha dun cin halk cumhuriyetinde meydana gelen depremde "$imdilik" 8 500 insan hayatini kaybetti, koskoca $ehir harabeye dondu, binlerce minik cocuk toprak altinda kaldi ve hala kendilerine ula$ilamadi.

peki bu konu ile alakali ne hissettin? bu konu ile alakali soyleyebilecegin hic mi bir $ey yoktu? onbinlerce insanin hayatini kaybetmesi senin icin cip(jeep falan da degil bak, direk cip) kullanan turbanli kadinlardan daha mi onemsizdi?

bir kasirga meydana geldi ve 100 000 den fazla insanin hayatini kaybettigi soyleniyor, yahu daha bir hafta onceki olay hani, hatirladin mi? 100 000 i birer birer saymaya kalksan kac saatini alir? sayamadigin kadar cok insan olmu$, peki hic mi bir $ey hissetmedin bu can kayiplari ile alakali? hic mi insani duygularin titremedi, hic mi yazacak bir $ey bulamadim bu konu ile alakali? 100 000 den fazla insanin olumu senin icin "birinin eli sizin kicinizdayken yurumek" konusundan daha mi onemsizdi?

yahu hepsini bir yana biraktim hadi.hibrit isi maddesi’ni bildin mi? hani turkler bulmu$, $irketlerle anla$ildiktan sonra turkiye’nin tum ic ve di$ borclarini ayni gun sifirlayabilecek ve nobele aday olarak gosterilebilecek kadar onemli bir bulu$.bulan turk.bu konu ile alakalida mi soyleyecek uc be$ kelimen yok?

ikinci elizabeth otuzkusur sene sonra turkiyede, senin icin bunun degeri ne?

ben ve benim gibi sozlugun kalitesini du$unen pek cok insan, artik bunaldik turbanli kadinlardan, kizlardan.turban diyeni me$e agacinin dali ile kovalayacak duruma geldik, tiksindik.biz sozlugu turban uzerine kurmadik, bu milletin turban diye bir sorunu yok, uyan artik.onune dayatilan suni sorunlarla ve alabildigine yapilan geyiklerle bir olu$umun ilerlemesini ve daha kaliteli olmasini beklemek, akp iktidarinin ulkeyi refaha goturmesini beklemekten farksizdir.

bu sozluk boyle ilerlemez.bu sozluk birilerinin kalkip geyigin dibine vurup sonra da "ay aman burada da hic kalite kalmadi ki." demesi ile ilerlemez.bu sozluk sadece $ikayetci olmakla ilerlemez.bu sozluk dunya sikine minare gotune demekle hic ilerlemez.

kalite bekliyorsan katkida bulunacaksin, beklemiyorsan da ya gideceksin ya da susacaksin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol