bilgi sözlük

mad
son zamanlarda inanılmaz bir durgunluğa sahip sözlük olmuştur.

uzun süre sözlükte bulunanlar bilirler, sözlüğün çok fazla olmasa da bu günle kıyaslayınca pek bi canlı olduğunu. başlık sayfası 10’ları bulmaktaydı en azından. tematikle, açılan başlıklarla bir şekilde bu olmaktaydı. ama şimdiye bakıyoruz gün içinde açılan başlık sayfa sayısı 3-4 ü çok nadir geçiyor. yazık!

bu sanırım sözlükte kaliteli yazar barındırmakla doğru orantılı bir şey. gidenlerin yarısı kadar gelmedi belki de sözlüğe sözlüğü canlandıracak yazar. daha fazla gülüyor, daha fazla hüzünleniyor, daha fazla yeni şeyler öğreniyorduk. şimdi baktığımda yine az da olsa çaba olmasına rağmen sözlükte bir terkediliş duygusunu alıyorum. bi kere sözlüğe eskisi kadar ilgi yok. yazarlarda yazma isteği eskisi kadar açık değil. ’lan ibiş sen çok mu giriyosun entry’ diyenler olacaktır. diyorum ya ’yazarlarda yazma isteği kalmadı artık’ bundan dolayı zamanında sözlüğe bir çok emek vermiş kimseler şimdi durumu böyle görünce sitem etmekte haklıdır.

peki niye böyle bir durum oluyor;

bi kere sözlükte devamlılık yok. bir şeyler yapılıyor yenilik sözlüğe katkı sağlanmak için 1-2 basamaktan sonra bir ihtiyar gibi tıkanıyor işlem. tuzluk diyelim; bir dönem harika bir şekilde hayatını sürdürüyordu. şimdi tekrar hayat verem çabası var ama nereye kadar devam eder? umuyoruz ki hiç bitmesin. tuzluğun devamını sağlayacak kaliteli bilgiçler var, umarız daha fazlası gelir de devam eder. vip butonu diyelim; ilk başta çok heycan verici bir şeydi değil mi sözlük adına. evet öyle. çünkü sözlüğün ’isim’ini daha fazla duyurması için harikulade bir etkendi. her hafta bir ünlüyle röportajdan falan bahsediliyordu. orda biraz duralım. ilk röportaj yapıldıktan sonra kaç hatfa geçti ve yeni bir röportaj bile yok. hadi her ay olsaydı da bir şekilde başkaları da uğraşsaydı. dedim ya devamlılık kalmamış artık bu sözlükte. radyo diyelim, eskiden haftada 4-5 kez radyo yayın yapardı farklı diceyler tarafından. harika da yayınlar olurdu. şimdi bakıyoruz ve eskiyi arattığını görüyoruz. yine arkadaşlar harika yayınlar yapmaya devam ediyor devamlılık yok!

ilk geldiğim dönemler sözlük canlılığı harikuladeydi. kimler vardı kimler. sözlüğü ayakta tutan birçok insan. örneğin sanırım hala moderatör olan darth sidious şimdilerde sözlükte yok. harikalar yaratan goetica yok. yine bir zamanların moderatörü ve enfes yazarı ithilquessir bir şekilde o da yok. melankomik dahi uğramıyor. expert3, maliyeci, mitili, sinanhalac, my son is father, fıramboğaz, müqüe, scapegoat ve aklıma gelmeyen birçok isim artık sözlükte yok. hea sonunda kadar olmalımıydı tabi ki hayır kendi tercihleri ya da başka sebeplerden dolayı ayrılmalı fakat sözlüğe bu isimler gibi yazarların tekrar gelmemesiyle -gelse de çok nadir- sözlükte entry girilmesi ve başlık açılma devamlılığıda kalmadı. artık belli başlı kişiler etrafında dönüp durmaya çalışıyor sözlük. yeni yazar olanların bünyede bulunduğu gazla da 1-2 hafta sözlüğe girilen entry artışı gözleniyor. hepsi bu.

sözlüğün sahip olduğu şeytan tüyü de kalmadı artık. bir entry daha giriyim, ahanda şu yazar ne yazmış okuyayım bi yazdığını diye kendimizi sözlüğe ittiğimiz zamanlar kalmadı artık.

(bkz: buralar eskiden gerçekten dutluktu)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol