bilgi sözlük

theodor
terk edilmiş bir kasabayı andırmasıyla beni üzen sözlük. yüzlerce yazar var 15 yıldan uzun süredir profili, girilen entry sayısı hiç bir değişikliğe uğramadan sözlükte öylece duran.

diğer değişle upuzun yıllardır yazmayan... işin inanılmaz yanı şu ki bilgi sözlüğe şimdiye kadar üye olmuş tüm yazarların kayda değer bir kesimini bunlar oluşturuyor.

sözlük, ilk senelerinde altın çağını yaşadı ve nedense dahada üye toplayamadı. adminin, hala bu sözlüğü aktif olarak kullanmasına hak veriyorum.

şayet, şahsıma ait dile kolay 17 yıllık bir sözlüğüm veya forumsal bir sitem olsa bende her gün kendi siteme girer ve bende önemli bir yeri olduğu içinde satmayı aklımın ucundan bile geçirmem.

sözlüğün tekrar kalkınabilmesi zor, ancak imkansız değil. pamuk eller cebe deyip oraya buraya biraz reklam vermek gerek ve en etkilisi de bilgi sözlük instagram sayfası kurmak olur.

asosyal sözlük, ekşi sözlük öyle yapıyor mesela. asosyal sözlük çoktan ölmüştü. instagramda 68.000 takipçisi var ve her gün asosyal sözlükte girilmiş entrylerden bir kaçını alıp gönderi olarak atıyorlar.

her gönderide en az 1.000 kez beğeniliyor. bu sayede hala ayaktalar.

çok yüksek şeyler beklemeye gerek yok. şu anlık sözlükte sıkça beliren aktif bir kullanıcı neredeyse yok diyebiliriz. o yüzden bu sözlük iki kullanıcı kazansa bile kardır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol