belki

telsiz arkadasi
hayatın tamamını kapsayabilecek bir kelimedir, belki. hiçbir şeyin kesin ve mutlak bir olgu olmadığını hatırlatır. belirsizlik ve bundan ötürü de olumsuzluk çağrıştırsa da kimi zaman, önemini asla yitirmez bu kelime. her şeyin belki olduğu ya da olabileceği bir düzende yaşamak ise kimi bünyelerin kaldıramayacağı kadar zordur.

aslına bakılırsa, çok fazla seçenek yoktur ya da sunulmamıştır tercih edecek olanlara; ya belkilerinizi yaşarsınız, ya da yaşamazsınız, "alın size kesin değerlere sahip mutlak ilkelerden kurulmuş bir hayat!" denmemiştir hiçbir zaman. herkes belkilerin arasından kendisine uyanları seçer, sıraya koyar ve yaşar. hayatın bu belirsizliği size koca bir okyanusta yolsuz yönsüz bir sonsuzluk gibi görünse de zaman zaman, belki çıkar karşınıza ve size bir ihtimal doğurur. belki bir yol sunar size, bir yol gösterir. kıyıyı bulursunuz belki sayesinde. ama teşekkür etmeyi unutursunuz belki, belki unutmazsınız ellerinizi açar gökyüzüne ve şükredersiniz, af dilersiniz, belki kırdığınız kalpleri tamir edemezsiniz ama af dilenmeyi iyi becerirsiniz. kim bilir belki bağışlanırsınız, belki bağışlanmazsınız.. yorgunluktan kurumuş dudaklarınız belki tanıdık bir elden soğuk bir su ister..

ne istediğiniz bile belkidir, belirsizdir, muammadır, zihnin derinlikleri belkilerle çevrilidir çoğu zaman.. belki hayat şaşırtıcı şeylerle doludur, belki sıkıntı verecek kadar sıradan.. ama yine de belkilerdir hayatı yaşanılır kılan..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol