batılılaşma

ankakusu
batililasma yozlasmadan baska bir sey degildir. her toplumun kendine ait ananeleri, gelenek ve gorenekleri vardir. bizim kulturumuz bati degil dogu kulturu olduguna gore ve bu cabalar baska kulture gecis olduguna gore, yozlasmadir.
bir toplumun birligini koruyan ne yasa’dir, nede baskidir. toplumun birligini koruyan cogumuzun o kucumsedigi, tu kaka dedigi gelenek ve goreneklerdir. dindir, dildir, adabtir, hukuken yaziya dokulmemis ama toplumun buyuk bolumunun benimsedigi kurallardir. bunlarla oynanirsa yozlasma ve cozulmenin baslamasi kesindir.
her insan toplulugunun ihtiyaci ayni olacak veya olmali diye bir sey soz konusu degildir.
anadolu insanina bati saksakcilari ve batililar kardesligi, insanligi ogretmeye kalkmasin. bati’nin her bokuna sinek gibi atlayan sozde aydinlarin propagandasina kanmamak gerekir.

evet farkindayim cagdaslasma icin batinin bir cok degerlerini (aslinda sadece batinin degil tum insanligin) almak zorundayiz. bu da ilk bakista batililasma cabasi gibi gozukecektir lakin bunlar tum insanligin ornek almasi gerekenlerdir.
bundan oteye gidilmesi zarardir, yozlasmadir.

ayrica biz kicimizi bile yirtsak batili olamayiz, olamayacagiz (cok sukur). bizi anlamak, tanimak ve icine almak istemeyen toplumlara yavsamakta ne oluyor? yuzsuzluk bu olsa gerek...
bu kadar gururumuzu yerlere sermeyelim.
dogu’lu oldugumuzu kabullenelim...
inanin bana dogu’lu olmak utanilacak bir sey degildir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol