nobel ödülünu almayi reddetmek

independence
aklin alamayacagi kadar zekice bir manevradir.nobel odulu’u kazanmak buyuk bir ba$aridir ve eminim ki kimsenin buna bir itirazi yoktur.te yandan nobel odulunu kazandigi halde almayi reddetmek, hele ki o donemlerde ismi bir $ekilde polemiklere kari$mi$sa, ki$inin yapabilecegi en zekice manevra olacaktir.

du$unsenize; iki sene once nobel odulunu alan ki$iyi konu ile alakasiz hemen hic kimse hatirlamazken, le duc tho odulu hak etmesine ragmen odulu almayi reddetmesi ile akillardadir ki le duc tho nobel odulunu 1973 senesinde kazanmi$ti.

guncel olarak ele almak istersek konuyu, eger orhan pamuk nobel odulunu kazanmi$ olmasina ragmen almayi reddetseydi ve "bana bu odulu vermenizin sebebi yazarliktaki ba$arim degil, sizin i$inize gelen bir soylemle gundemde olmamdir.ben bunu ulkeme yapamam! bu yuzden bu odulu almayi reddediyorum!" demi$ olsaydi, orhan pamuk cok ama cok uzun seneler kimsenin dilinden du$mez, bugunku gundem bir anda degi$ir ve orhan pamuk hakkinda soylenilen her $ey bir anda aklanir, neredeyse kahraman muamelesi gorur ve prestijine ekstradan prestij katardi.

boyle bir $ey yapmadi, yazik etti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol