kahvenin içine tükürmek

goetica
evlenecek olan gelin adaylarının ezelden beri uyguladığı adettir.hanım kızımızı istemeye gelen damat adayımızın kahvesi ayrıca pi$irilir ve diğer aile bireylerinin kahvesinden ayrı olarak verilir.bunun yapıldığını genellikle tüm damatlar bildikleri halde kahveyi lıkır lıkır içmek zorundadırlar zira gelin adayının bu eylemi yapma amacı damat beyin sabrını ölçmektir.
bunun uygulanan bir diğer versiyonu ise;
(bkz: kahvenin içine tuz dökmek)
scapegoat
suni köpüklü türk kahvesidir. daha değişik versiyonları da vardır,eğer kahve de yeşil baskın olarak bulunuyorsa acilen üstünüze yanlışlıkla dökünüz bu sizin hayrınızadır.
insomnia jim
eski usuldur zira eski evlilikler yada iliskiler su anda yasadigimiz yada gordugumuz iliskilerden farkliydi ki artik insanlar yillarca ayni evde kalip bile ayrilabiliyorlar bir nevi kendilerini test ediyorlar demek ki ne anlamaktayiz eskiden anneler babalar birbirlerini cok yuzeysel bazi testlere tutmaktalarmiş.

(bkz: tasvip etmemekteyim)
armes
öğrencilerin hocaları için yapabileceği bir aktivite.bunu öğrenmemide lisedeki edebiyat hocam sağladı.nöbetci olduğum bir gün kahve isteyen hocaya gayet iyi bir sunumla kahvesini götürdüm.adam bir bana baktı bir kahveye yine bana baktı sonra tekrar kahveye aramızda ne tür bir bağ kurmaya çalıştığını anlamaya çalışırken "içine tükürmedin değil mi" diyerek bana yeni bir dünyanında kapılarını açmış bulundu.daha önce aklımdan bile geçmeyen uyuz fanteziler belirmeye başladı.ve o günden sonra hep nöbetci olmak istedim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol