deve orumcegi

melankomik
bu örümcek genelde çöllerde yaşar. bir insan boyunda olanları vardır. evet şaka değil, on tane bacakları vardır. o koca ağızlarıyla ısırdılar mı bir tarafınızı koparıp götürebilirler. solifugae türü örümceklerin çöl şartlarına uyum göstermiş hali olduğunu düşünmekteyim. bu örümcekler uzun zamandır ırak çöllerinde yaşamaktaydılar tabi ama amerikalı askerlere dadanmaya başladıktan ve videoları yayınlandıktan sonra meşhur oldular. ve bi ara ankarayı birbirine katan şu meşhur zıplayan et yiyen örümcek de yine bu solifugae türündendi.

işte size bir kaç fotoğraf :
http://home.myuw.net/mcraw/images/camel_spider.jpg
http://www.faunaimportuk.com/images/inverts/windspider3250.jpg
http://www.nmpest.com/images/jsalpuged.jpg
http://www.zaanlan.nl/forum/viewtopic.php?id=302&action=new

bu da video :http://www.youtube.com/watch?v=jmhile_c18a
not : daha fazla video için youtube da camel spider diye aratabilirsiniz..

evet benim gibi dokununca cıvığı çıkan milimetrik örümceğimsi canlılardan bile korkan biri açısından bakınca olaya, bu dünyanın yaşamak için uygun bir yer olmadığına kendimi inandırmak için iyi bir neden bence..
melankomik
bunca heybetlerine rağmen yine de zehirli değildirler. ha bu onlardan korkmamamız için yeterli bir neden mi? tabii ki değil. kolunuzu bacağınızı bile koparabilirler mazaallah.. maşaallah..
melankomik
bu yaratık etrafında çeşitli efsaneler gelişmiş. sözgelimi, saatte 40 kilometreyi aşkın bir hızla koştuğu, çığlık çığlığa bağıran bir bebek gibi sesler çıkardığı ve deve örümceği adını, bir çırpıda bu hayvanın karnına konmasından ve bağırsaklarını deşip dökene kadar onu yiyerek beslenmesinden aldığı söyleniyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol