80 sonrası nesil

ithilquessir
politik duyumsamazligin sistematik olarak yerlestirildigi bir donemde yasayan insanlardir. 12 eylul 1980 tarihinde yapilan anti devrimsel ozellikler tasiyan askeri darbeden sonra (ki "darbe" sozluk anlami ile demokrasiye indirilmistir) basin ve universtelerin ozertkliklerini kaybedip devletin postali altina girmesi sonrasinda yetiskinlige erisecekleri icin modern sistemleri ve akimlari anlayamayacak gruptur.

bu insanlarin politik olarak en duyarlilari bile 1980lerden kalma, temelini orta cagdan alan kutupsal sistematigin icinde kaybolmustur. bunun sebebi universtelerin devlete gudulmesinden sonra yeni bir politik bilinclenmeye izin verilmemesidir. bu sebepledir ki son 20 yilda zirve yapan liberal demokrasi, yesilcilik, neo-fundemental tutuculuk gibi taze akimlardan habersiz kalmis bir nesildir.

bu nesil ayrica ogretilmistir. dogrulari bulmasi hicbir zaman gerekmemis, dogrular kendilerine okuldan, evden, televizyondan tikistirilmistir. bir cok konuda ezberledikleri tekerlemeleri olan ancak bunlarin cok azinin temelini yada kokenini bilen bir nesildir.

inandigi bir sey ugrunda olmeyi tanimayan nesildir bu.

yine de belirli bir aydinligi yakalama umudu vardir. cunku bu nesil firsat olarak 68 kusagindan cok daha ileridedir. ellerinde pink floyd cd’leri ve voltairé ín aydinlanma cagina etkileri uzerine kitaplari vardir. genel eksiklik istek ve meraktan kaynaklanmaktadir ya, benim umudum bu genc ulkenin yeterince uyuduktan sonra kendiliginden uyanacagina yoneliktir.

zira saat caldiginda genellikle cok gectir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol