rumeli türkleri kültür ve dayanışma vakfı

jacky
1994 yılında kurulan vakfın ana hatlariyla kurulus amaci türkiye ile balkan ülkeleri arasinda dostlugun gelismesine ve bölgede huzurun saglanmasina katkida bulunmak; rumeli türkleri’nin kültürünü, folklorunu, sanatini ve edebiyatini arastirmak ve tanitmak; ihtiyaci olanlara saglik, çalisma imkânlari ve çocuklar için bakim ve egitim sartlari gibi hizmetlerde bulunmaktir.
vakfın faaliyetleri sosyal ve kültürel olmak üzere iki başlık altında ele alınabilir. sosyal faaliyetleri vakfın dayanışmacı yönünü gösterirken kültürel faaliyetler vakfın kültürel misyonunu temsil etmektedir.

sosyal faaliyetler:

vakıf merkezimizdeki 44 yatak kapasiteli huzurevimizde halen 31 yaşlı barınmakta ve bütün ihtiyaçları vakıf tarafından karşılanmaktadır.
vakıf merkezimizdeki öğrenci misafirhanesinde rumeli’nin çeşitli yerlerinden gelip istanbulda okumakta olan 20 öğrenci ağırlanmaktadır.
rumeli’nin çeşitli yerlerinden gelip türkiye’de okumakta olan üç yüz öğrenciye yüzer yeni türk lirası öğrenim bursu verilmektedir.
vakıf merkezindeki aşevi muhtaç kimseler için mutad yemekler çıkarmaktadır. bunun yanısıra ramazan aylarında 300 civarında aileye iftar ve sahur yardımı yapılmaktadır.
kültürel faaliyetler:

kuruluşundan bu yana vakfın bir kısmı rumeli’nin farklı şehirlerinde olmak üzere müstakil yada münferid elliye yakın bilimsel toplantı düzenlemiştir.
içerisinde vakıfla ilgili haberlerin de yer aldığı “rumeli kültürü” adlı dergisi onuncu sayısına ulaşmıştır ve üç ayda bir yayımlanmaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol