şarkıcı ve sanatçı arasındaki fark

maliyeci
şarkıcı şarkı söyleyen kimsedir.iyi veya kötü.banu alkan da şarkı söylemiştir,sezen aksu da.bunların arasında bir fark olmadığını düşünen yok zaten şükürler olsun.

bu sebepten şarkıcı eşittir sanatçı demek yanlıştır kanımca.sanatçı dememiz için ortada bestesiyle,güftesiyle,en azından sesini kullanabilme yetisiyle insanları etkileyebilen birisi olmalıdır karşımızda.
enharista
şarkıcı günün her anında yakasını bağrını açan gereksiz polemiklerle gündeme gelen abartıya kaçan agzı bozuk kişidir,sanatçı ise bunların tamamen dışında mutevazi, düşünerek konuşan kişidir,ses özellikleri,hal ve hareketleri farklıdır.
nukleerbasliklikiz
$arkıcı $arkı söyler,gündüz ku$ağı programlarında gezinir.eski sevgilileri,sevgili adayları,sevgililerinin eski sevgilileri,sevgililerinin yeni sevgilileri,sevgililerinden ayrılma sebepleri,babası,anası,evi,mücevherleri...kısaca özel hayat adı altında toplanabilecek her $eyi de$ifre edilir,kadınların be$ çayı muhabbetlerine malzeme olur.

sanatçı sadece sanat yapar.
nightbreeze
şarkıcılar sanatçıların kim olduğunu anlamamıza yardım edenlerdir.sanatçılar ise kimin şarkıcı kimin sanatçı oldunu anladıktan sonra gerçek sanatı anlamamızı sağlayanlardır.
aello
televizyonda her şarkı türkü söyleyene, her dizide göt göbek açana sanatçı denmez. sanatçı aydın kişidir, okuyandır, düşünendir. sanatçı, sanatını "şarkıcının" aksine para için değil, sanat, toplum ve/veya kendi için yapar. televizyon şaklabanlarının hiçbirinde yoktur o bahsettiğim nitelikler. televizyonda "sanatçı" olarak adlandırılan petek dinçöz, seda sayan, nihat doğan, ibrahim tatlıses, grup hepsi vs gibi kimseler götte uçuşan pirelerdir adeta, vasıfsızdırlar, osuruk koklamaya mahkumdurlar. fakat bazı şarkıcılar vardır ki hakikaten iyidirler, bunlar saygı ve sevgi ile izlenir, dinlenir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol