otobüs durağını geçtikten sonra düğmeye basmak

bloody mary
genelde rahatına düşkün yaşlı teyzelerin yaptığı eylem.bu teyzeler muhabbete dalmışken birden ’aa biz burda ineceedik kız nebahat’ diyerek kalkıp düğmeye basarlar,ama çok geçtir artık kaçırmışlardır durağı,yine de bir şansımızı deneyelim diyerek,ki zaten haklı olduklarından emindirler,
’şoför bey açsanıza kapıyı’ derler.bunun olacağından emin olan zavallı şoför
’teyze burda açamam,düğmeye bassaydınız ya’ der.
’e biz bastık gormuyor musun aa terbiyesize bak açsana inicez’ diye karşılık veren teyze bir sürü zırvadan sonra obur durakta iner hala daha dırdır ederek.
sonra nebahat kolunda yollarını tutarlar.
dalyarock
otobüsün tam olarak nereye gidecegi bilinmemektedir..otobüs düz yolda devam edip gidecegin yerin onündeki durağa uğrayacakmıdır yoksa hemen ilerden karşı $eridemi geçecek bilinmemektedir.geride oldugu için şöför’e soramayan ki$i o anda bir kumar oynar ve deneme yanılma yoluna gider..otobüs duraktan kalkar ve kar$ı $eride geçmek için döner o anda gidecegi yerden daha fazla uzakla$mak istemeyen birey dur tu$una basarak $öfer bey indirirmisiniz lütfen der.eğer kıl bir şöferse durak dı$ı indirmiyoruz cevabı gelir mecbur kar$ı $eritteki ilk durakta inmek zorunda kalınır.
emotion
hayatında ilk defa otobüse binmiş bir kişi de olabilir hatta düğmenin yerini bile bulamaz şaşkındır ,rezildir ve evet kınanmamalıdır.büyükşehire alışmak zor iştir vesselam.

enharista
şoförlerin ve var ise muavinlerin uyuz oldukları durumdur dakika hesabı yapıldığı ve gecikmelerde para ödendiği için çoğu şoför indirmez,bu hatayı yapmamak en iyisidir.
nickmickyock
salaklıktır. evet öyledir ancak beşer şaşar..
beşerin başlıca özelliği olmasından dolayı bunun kabul edilebilir bir yanı vardır.
ancak ankaradaysanız artık o durakta inmeniz mümkün değildir. o otobüste harp çıkar ancak o otobüs o durakta asla durmaz işin kötüsü yakınındaki kırmızı ışıkta durulduğunda bile kapıları açılmaz o otobüsün..her seferinde bir daha toplu taşıma aracı kullanmama konusunda yeminler etseniz de tövbe etmeniz genelde 6 saat ile 8 saati bulur.
igor
otobus duragindan once dugmeye basip yok kardesim sen sonra bastin diyalogu gelismesi ve otobus soforunun kafa atmak suretiyle kisinin uzerine yurumesi, genc ve delikanli kisinin soforun bu hareketine karsilik agziyla burnunu yer degistirmesi ve sinirini alamayip soforun tum gozluk v.s ustundekileri parcalamasi durumudur.evet olmustur.
benduruyorumsebagitti
ertesi gün tezkere alınacaktır, son kez çarşı iznine çıkılır. çarşı dönüşü inilecek yere yaklaşılmıştır. bu arada yaşlı bir teyze arka kapıdan otobüse biner.

(bkz: ve olaylar gelisir)

benduruyorumsebagitti kişisinin dikkati teyzeye yönelmiş, ona uygun bir yer ayarlama telaşındadır. nihayet yerler ayarlanır. kahramanımız doğrulduğunda ineceği durağın önünden hızla geçildiğini farketmesiyle düğmeye basması bir olur fakat şoför amcamız dikiz aynasından şöyle bir bakıp tam gaz devam eder. sesini duyurmak için bağırır, olmadı kaptanın yanına gider. bu arada sonraki durağa zaten gelinmiştir. anasının gözü kadar mesafeyi "çıkmasaydım, niye çıktım ki, niye erken dönmedimki..." diye düşünerek nefes nefese koşar. altı dakika geç girilmiştir içeri, neyseki korkulan olmamış, herhangi sorun yaşanmamıştır.

(bkz: sukur ya rabbi sukur)

aysenas
genelde otobüsün tıklım tıkıs oldugu durumlarda basvurulan bir eylemdir.şoför insaflıysa eger durulur ve yolcu iner ama insafsız ve kurallara sıkı sıkıya baglıysa yol boyunca yolcuyla agız dalaşı yapar.
dugmeburun
bir de şöyle bir olay vardır:

düğmeye basılır fakat yanlış ataktır.meğersem inilecek durağa sadece yaklaşmıştır otobüs,vakti gelmemiştir.
varılacak yer için bir durak daha vardır.
şaşkın ve sabırsız gözlerle birinin kalkıp kapıya doğru gelmesini bekler madur kişi.
nedendir bilinmez sanki yanlış bastığı için otobüs şöförü onu azarlayacak ya da yolcular kınayacaktır.aslında yok öyle birşey..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol