nesil ayrılıginin gereksizligi

maliyeci
sözlükte polemikler,kavgalar durmazken nesil ayrımına gidilmesinin yeni gereksiz tartışmaları da beraberinde getireceği bir gerçek.

sözlüğümüze ikinci nesil geldiğinde ufak tefek tartışmalar oldu.nesil ayrımının orijini olan ekşi sözlüğe nispeten bizde daha az sorun çıktı.ama bu ilerde sorun çıkmayacağı anlamına gelmez.

bence yeni nesil sözlük alımı yani yazarların bir kez daha ayrıma tabi tutulması, bir ileriye gidiş değil.sözlük için bir büyüme sinyali,bir gelişmişlik göstergesi veya tarihsel bir izdüşüm değil.

evet esasen yönetim tarafından yapılan bu ayrım,negatif tutumlu bir ayrımcılık değil.ama sözlükte şu an ve ilerde gereksiz tartışmaları da doğuracağı kesin gibi.

sözlükte bir yazar sevilecekse,saygı duyulacaksa,yaşça büyük olduğu veya 1. nesil olduğu için değil,iyi yazdığı ve yazdıkları beğenildiği için sevilmeli.çünkü biz bu sanal birlikteliği beraber büyüttük şekillendirdik,yeni gelenler de sözlüğün kaderini tayin edecek.baştan bir dışlanmışlık,bir ayırt edilmişliğe tabi tutulmayı kimse hak etmiyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol