amish

benim ya
geleneklerine çok bağlı ortodoks bir gurup insancık...pennsylvania yakınlarında ikamet ederler...garip gelenekleri vardır...
angelus
abd’nin pennsylvania ve ortabatı eyaletleri’nde (ve kanadada) yaygın olan bir protestan mezheptir. 18. ve 19. yüzyılda almanya, fransa ve isviçre’den gelen göçmenler tarafından kurulmuştur. amishler basit bir yaşama inanırlar, otomobil, telefon gibi modern yaşamın kolaylıklarını kullanmaktan sakınırlar.
nemesis
abd genelinde yaklasik 150 bin lik nufusuyla(bunlarin cogu pennsylvania civarinda yasar) teknolojiden elini ayagini cekmis, dinlerine bagli ortodox cemaati. cocuklarinin egitimerini kendileri veriyorlarmis.telefon radyo televizton gibi iletisim araclari kullanmiyolarmis.atrica telefon yerine telsiz kullaniliyorlar.o da uc eve bir telsiz dusuyormus.
gecen gun ayna isimli program da izlemistim.
aello
(bkz: amish mennonite kilisesi)
16- 25 yaşları arasındaki bu kiliseye bağlı kimseler baptist mezhebiyle başlarlar. bu kilisenin kurallarına göre, evlenecek kişi amish inancıyla evlenmelidir.
teknolojiden yararlanmak istemeyen insanlardır. bazıları at biner ulaşım için, hatta kanalizasyon sistemleri bile arka bahçelerindedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol