remote desktop connection

independence
cok onceleri bilinmesine ragmen microsoft’un agactan ba$ina elma du$mu$ gibi sahiplenerek windows xp’ye dahil ettigi ozellik.sistemin amaci bulundugunuz herhangi bir yerden evdeki pc nize baglanarak acil bir ihtiyacinizi yerinizden kalkmadan halletmeniz, ya da ona benzer bir $eylerdir.

boyle bir uygulamayi kullanabilmeniz icin oncelikle makineniz uzak masaustu baglantisina acik olmalidir, yani di$aridan pc nize eri$iminize ba$tan izin vermeniz gerekir.bunu yapmak icin de bilgisayarim’i sag tiklayip, ozelliklere gelip oradan da uzak sekmesini tiklayarak onunuze acilacak olan pencereden "bu bilgisayarda uzaktan eri$ime izin ver" turundeki sekmeyi i$aretleyerek aktif hale getirmeniz gerekir.

peki bitti mi?

elbette hayir.kendi makinenize uzaktan eri$im saglayabilmek icin oncelikle static ip sahibi de olmaniz $arttir.aksi takdirde ipler her makine kapanip acildiginda degi$tigi icin hangi ip uzerinden makinenize baglanacaginizi bilme ihtimaliniz yok.

buna ragmen static ip sahibi oldugunuzu baz alarak devam edelim.

bir toplantidasiniz.cok onemli bir toplanti ve kesinlikle toplanti mahallinden ayrilamazsiniz.fakat o kadar aliksiniz ki pc nizde bulunan notlari ak$amdan kalma oldugunuz icin sabah yaniniza almayi unuttunuz.

boyle bir durumda yapilabilecek en iyi $ey en yakindaki windows xp i$letim sistemi kullanan bilgisayari bir $ekilde gasp edip a$agida siralanan i$lemleri yapmanizdir.

ba$lat/tum promramlar/donatilar/ileti$im/uzakmasaustu baglantisi ni tiklayarak evdeki pc nizin ip nosunu kutucuga yazar ve baglan dersiniz.ne de olsa static ip sahibisiniz.

kisa bir sure sonra kar$iniza kullanici ismi ve $ifre soran bir pencere acilacak.bilgisayarinizda kullandiginiz kullanici adini ve $ifrenizi yazarsiniz entere basarsiniz.takribi 20 saniye icerisinde kar$iniza evdeki bilgisayarinizin masaustu goruntusu gelecektir.

soylememe gerek yok sandim ama genede hatirlatmakta fayda goruyorum ki evdeki bilgisayarinizin da acik olmasi $art bu durumda.herkesi kendim gibi bildigim icin bunu daha once yazmayi unutmu$um.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol