evin kucugu olmak

0 /
hobaa
bakkala yollanan, abi abladan kalma kullanilmis oyuncaklarla hatta kiyafetlerle idare eden,babaya terlik goturen,babaya sigara alan,kimsenin giremeyecegi dar alanalara girip bilmem neyi misal vitrinin arkasina kacan tavla zarini almasi istenen,alabilince kucuk olmak da guzelmis canim diyen,reel olarak da ailenin yasca en kucugudur.
sahmeran
o küçüktür yapar sen büyüksün hoşgörürsün ya da hadi o küçük aklı ermedi sen ne yapıyodun eşşeksıpası ..... gibi dialogların şanslı kişisidir küçüktür yapar haklıdır dokunulmazlığı vardır...
pandulayak
evin en küçüğü ve tek erkeği ise (benm gibi) asla ve asla büyüyemez evlense bile o hala çocuktur ve sonsuza kadar öle kalacaktır.
diho
bakkala hep seni yollarlar.
tozları sana aldırırlar.
etrafı sen toplarsın.
misafire tabağını sen götürürsün.
aidatları sen yazarsın.
çöpü sen atarsın.



nickmickyok
sırt kasıtılır para karsılıgında bakkala gönderilir ev ahalisinin tüm sinirini çıkartıgı büyüyünce sinir küpü olması ihtimali yüksek zat
bb
bir yerde çok da eğlencelidir. anne babanın göz bebeği olur, gözlerinde hiç büyümezsin. bir dediğini iki etmemeye, büyük kardeşlere karşı seni korumaya çalışırlar. mesela abinize/ablanıza vurup kaçabilirsiniz, onlar sizi kimseye şikayet etmez ama abiniz/ablanız size vurdu mu koşarak "babaaaaa abim/ablam beni dövdü" dersiniz, gerisini babanız halleder .
bloody mary
genelde büyük kardeşlerin yaptıklarını daha erken yapmaya başlarsın, zamanında kaşını alan ablaya binbir türlü işkence edilirken sen daha erken yaptığında pek ses çıkarılmaz, güzeldir..
zerkalo
bir yakıt türü olarak kömürü tercih eden bir aileden bahsedildiği ortamlarda kömür taşımak eyleminin baş aktörü olarak geçer.bir de bu arkadaşlar uzaktan kumanda icat edilip mertlik bozulmadan önce harika kanal değiştirirlerdi.
chillekli pasta
en güzel bi şeydir.bütün ilgi size dönüktür.anneniz,babanız,ablanız peşinizde pervanedir.bi lokmacık yemeniz için yapmayacakları şey yoktur.en gözde sizsinizdir.her yaptığınız taktir edilir.küçüksünüz ya herkes sizi sorar,yaptığınız her şey olay olur.böyle bi şeydir işte.
rutubet
yedi çocuklu bir ailenin,altıncının ismini ’songül’ koyaraktan aldığı önlemi delerekten dünyaya gelmiş yedinci çocuğunun durumunun poktanlığıdır.artılar eksileri bir kez olsun geçmemiş bir poktanlıktan bahsediyoruz.
ilseyim
kötü bir şeydir. hem ayak işlerine sen bakarsın hem de ebeveynlerin gözünde hiç büyümezsin. senden büyük kardeşinin senin yaşında yaptığı şeyleri sen yapamazsın. çünkü küçüksündür sen. şımartılır gerçi. kavgalar da hep hoşgörülür, her istediği alınır ama özgürlük kısıtlıdır. bir de küçük kardeş büyüyene kadar anne baba iyice yaşlanır. evde sürekli bir sessizlik, bezginlik hali çöker. o yüzden küçük kardeşler büyük kardeşler kadar çok gezmemişlerdir aileleriyle. o güzel tatiller anne babanın daha genç günlerine denk gelen büyük kardeşlerin kısmetidir genelde.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol