üniversite mezunu olup evlenince çalışmayan kadın

maliyeci
çocuğunun gelişimi için kimi isteklerinden vazgeçmiş fedakar bir anne de olabilir bu.fazla ters karşılamamak lazım.tercih meselesidir.
sari ada
kimse üniversiteye mezun olup da çalışmayayım bari diye girmediğinden, evlenince çalışmamasının geçerli bir sebebinin olduğu kadındır muhtemelen. (bkz: çocuk sahibi olmak)
tabi üniversiteye gelme amacı mezun olmak dışında zengin koca bulup evde oturmak olanlar istisnadır, bu kategoriden ayırmak gerekir.
ilseyim
üniversiteyi neden okuduğu üzerine pek düşünmemiş, herkesin okumaya çalıştığını görüp eskaza üniversiteyi kazanıp okuyan kadındır. evlenince sırtını kocasına dayamak daha kolay gelir. çalışsa da erkeğe yardım için çalışacaktır zaten bu kadın tipi. bağımsızlığını sağlamak gibi bir fikir kafasında oluşmamıştır. çünkü küçüklüğünden beri aslında kadına bakmanın erkeğin görevi olduğu düşüncesi sezdirilerek yetiştirilmiştir. birey olduğunu, hayatının sorumluluğunu yüklenmesi gerektiğini, aksi halde yetişkin bile sayılamayacağının farkında değildir. ayrıntılı bilgi için öteki yayınlarından çıkan "sinderalla kompleksi" adlı kitap.
rutubet
hür iradesini kullanmış kadındır yerine göre.üniversite sadece kapital amaçlarla okunmaz.asli görevi,nesil mimarlığı olan kadının donanım edinmesi amacıyla da okunur.hiç de küçümsenecek bir şey değildir.
çalışan kadın iyidir,hoştur.ve fakat anneliği seçmiş,"yuvayı yapan dişi kuştur" dusturunu benimsemiş kadının tembel ve hazır yiyici diye addedilmesi kabul görmez bir hatadır.aile kavramı toplumsal değerlerin en önde gideniyse,bu değerleri yoksaymayan fertlere destek olamıyorsak da köstek olmayalım derim..
dikkatlideha
çocuk bakmanın da bir meslek olması gözönüne alındığında çok ta yadırganmayacak insan tipi. bir çoğu çocukları büyüdükten sonra tekrar işe başlamaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol