pkk koordinatoru

independence
"pkk’nin terorist eylemlerini ne yapsak da engellesek acaba yahu?" du$uncelerine kapilan ki$i sayisi az olmu$ olacak ki bir de devlet icerisinde "amerika’nin buyrugu sonucunda" boyle bir birim kuruldu ve ba$ina da emekli orgeneral edip ba$er getirildi.

peki bitti mi?

tabiki hayir.ayni $ekilde amerika’da bir koordinator atadi.bu ki$i de emekli general joseph ralston.

$imdi bu iki ki$i masaba$ina oturarak kafa kafaya verip "bugun de pkk’ya engel olamadik, bari bir ocakba$ina gidip raki icelim gerisini orada du$unuruz" diyecekler ve bu ki$ilerin ictikleri her dublede bir masum insan daha lanet olasica pkk teroru yuzunden hayatini kaybedecek.devlet bu ki$ilerin masaba$inda oturup pkk nin terorist eylemlerini engellemek icin kagit uzerinde yol arayip her daim ba$arisiz olmalari adina bir de bizim vergilerimizle bu ki$ilere maa$ verecek.

benim vergimden kesilen ve hicbir i$e yaramayacak olan ki$iler icecegine ben icerdim o rakiyi.hem hayatini kaybedenler adina daha da cok uzulerek kederimden icerdim.
fikriminincegulu
turkiye’nin sorunu kendi icinde oldugunu bilindigi halde baskalarina koz vererek cözmeye calisiyor manasina cikan koordinatör tercümesi. anlasilmayan sey(en azindan benim icin) bugune kadar cözülemeyen bir sorunu nasil olurda amerika gibi bir emperyalist, kan akitici, dünya üzerinde bir cok oyunlari olan ülkeyle isbirligi yoluna giderek cözmeye calisilir anlamis degilim. belki de gücsüz oldugumuz icin biz kendimize yön veremiyoruz da baskalari bize yön versin hesabi midir? halbu ki iceride söylenen düsüncelerden, bulustugumuz ortak paydalardan, ortaya dünya gercekligini yansitabilecek, ayaklari yere saglam basan cözüm önerileriyle cözülemeyecek bir sorun degil! her sorunun bir cözüm yolu var demisler yeterki fikrimizle zikrimiz bir olsun. bir cok kisi bilir ki dünyada ki bir cok silahli örgütlere amerika ve onun gibi eli kanli ülkeler sahip cikmistir. bunlar biline biline daha ne beklenir amerika’dan? yapilan tek sey amerikanin siyasi emellerine gerceklestirebilecek ortamlari yaratmak. bu da amerika’nin siyasi islerini belki de kolaylastiriyor. bir yandan da bizler bir sorun hallediliyor diye düsündürtülüyoruz. halbu ki devletler koordinatörlerle ugrasirkan kim bilir kac kisinin cani yandi? kac kisinin ocagina ates düstü? kac kisi sevdalisinin yüregine atesler icinde birakti?. birbirimizi linc etmek yerine, en azindan bu kanin durmasi icin ne gerekiyorsa halk olarak bizler bu sorunun cözümü icin baskilarda bulunabiliriz. dünya’da gelismis ülkelerin cocuklari yüksek teknolojilerle yatip kalkarken bizler neden hergün haberlerde catisma haberleriyle yatip kalkalim? zaten kaybedecegimiz kadar zaman kaybettirilmisiz en azindan bundan sonraki yasamimizda huzurla yasayalim, insan yerine konulalim, insan olma ve gururla yasama bilinciyle olalim. yillarca kan üzerinden siyaset yapanlar bu akan kanin durmasi icin neden bir caba harcamadilarda hep bir oy deposu olarak kullandilar?? neden bunlar söylenmiyor? neden bizler bölgemiz’de tilki gibi oyunlar düzenleyen amerikaya gidip el pence divan duralim? eger ki böyle yaparak gururlu olabilinicegini sanan varsa gitsinler amerikan’in götünü öpsünler!. eger bu böyle giderse bir degil on tane koordinatör atansa bos!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol