bardakların altındaki yazıları okuma sevdası

goetica
çok garip bir sevdadır bu.bardakların altında yazan pa$abahçe,porland vs. ve "made in xxx" yazılarını mutlaka okumak zorunda hisseder ki$i kendisini.eğer bardak su bardağı gorunumdeyse içindeki içecekten her yudum alı$ta göz dipteki yazıya kayar.okunamadığı takdirde bardağın altına bakılır,yazı okunur,ki$i huzura erer.kahve fincanlarında ise dibi gorunemediği için durum daha da zordur zira içindeki içecek de sıcaktır en ufak sakarlık anında yanar kavrulursunuz.

ayrıca benim gibi senin gibi onun gibi (!) halkın içinden ki$iler vardır ki her seferinde yazıyı okuyacam diye bir anlık beyin kayması sonucunda bardağı ters çevirir içindekileri ustune doker lakin eylem ba$arı ile sonuçlanır gene de,yani ki$i gene huzura erer..fakat ne hikmetse bu "içeceği ustune dökmek" eylemi her gun kendini tekrarlar..salaklık değildir bu,bir tür takıntı denebilir aslında..ama gene de salak da denebilir,mumkundur..
goetica
ayriyetten bu sevdaya sahip ki$iler diğer insanlar gibi bardakları görüntüsüne rengine göre beğenerek almaz,altında hic bir $ekilde yazı yazmayan türden bardaklar alır ki yazıları okuyayım derken içeceği ustune dökmek ihtimali en aza indirgensin.
melankomik
her sabah kahvaltımı bana zehir eden olaydır. şimdi kahvaltı yapmaya başlıyorum. bardak dolu. bardağı kaldırdıkça altındaki yazı dikkatimi çekmeye başlıyor. dur diyorum niye merak ediyorsun sonra bakarsın. yok. göz gidiyor oraya istemeden. hatta çoğu zaman çayın üzerime döküldüğü de oluyor ama ben o yazıyı okuma sevdasından vazgeçemiyorum. bardaktaki çay bitince ne mi oluyor. aceleden yazıyı falan unutup bardağı bırakıp çıkıp gidiyorum. ta ki bir dahaki kahvaltıda o bardak tekrar dolana kadar. daha o bardağı kaldırıp altına bakamadım ama şimdiye kadarki ufak tefek deneyimlerden biraz bilgi sahibi oldum o sayılır o şekil hakkında. paşabahçeydi sanırım.. ama bugün gidince ilk işim o yazıyı okumak olacak. ayrıca onu okuduktan sonra neler hissedeceğimi de çok merak ediyorum. belki başka bardaklara ilgi duymaya başlarım. hmmm..

bir hafta sonra gelen edit : bu entryi az önce tekrar okudum ve hala o bardağın altında ne yazdığını öğrenmediğimi farkettim. ama ne yapcam şimdi ben akşama kadar? ölürüm meraktan..

on gün sonra gelen edit: ulan hala.....
steroid
götün başın kaynar çayla haşlanmasına sebebiyet veren sevdadır.

ne yiğitler telef oldu bu sevda uğruna.. doğmamış çocukların ahı alındı.. takım taklavat şakaya gelmez. mümkünse içeceği bitirdikten sonra okunmalıdır bu yazılar. unutkan bir kişiyseniz donunuzu içten aliminyum folyo ile kaplamak en iyisidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol