cumhurbaşkanlığı forsu

independence
digerlerine oranla daha buyuk bir yildiz etrafinda daire $eklinde sabitlenmi$ bulunan 16 adet yildizdan olu$ur.ortadaki buyuk yildiz turkiye cumhuriyeti’ni diger 16 yildiz ise daha once kurulan fakat daha sonra bir $ekilde coken 16 adet turk devletini simgeler.
zipaydirmen
16 yıldızın simgelediği devletler şunlardır;

(bkz: büyük hun imparatorluğu)
(bkz: ak hun imparatorluğu)
(bkz: batı hun imparatorluğu)
(bkz: avrupa hun imparatorluğu)
(bkz: göktürk imparatorluğu)
(bkz: avar imparatorluğu)
(bkz: hazar imparatorluğu)
(bkz: uygur devleti)
(bkz: karahanlılar)
(bkz: gazneliler)
(bkz: büyük selçuklu imparatorluğu)
(bkz: harzemşahlar)
(bkz: altınordu devleti)
(bkz: büyük timur imparatorluğu)
(bkz: babür imparatorluğu)
(bkz: osmanlı imparatorluğu)
yigenji
cumhurbaskanligi forsunun oldukca iddali bir fors oldugu kanisindayim. bu fors yildizlar ile temsil edilen 16 eski turk devletinin mirascisi turkiye imajini vermektedir.

hadi diyelim bu anlatilmak istendi. ee peki neden turkiye hic mirascisi oldugu ulkelerin tarihi eserlerini koruyup kollamiyor diye bir ampul yanmaz mi insanin beyninde..

(bkz: gokturkler)
greyfurt
cumhurbaşkanlığı forsunda bulunan 16 yıldız, türkiye’nin ordu millet kültürünün ve devlet geleneğinin bir yansımasıdır.

genç türkiye cumhuriyeti kendinden önceki; türk devlet geleneğine uygun olarak kurulmuş ve yönetilmiş diğer büyük devletlerin tarihini ve insanlığa katkılarını sahiplenmez, paylaşır ve devam ettirir.

bilinen en prestijli türk mirası olan orhun abideleri’nin rezervasyonu türkiye tarafından yapılmıştır. bu kurtarma çalışmalarına abidelere kadar giden yol yapımıda dahildir.(yamulmuyorsam rahmetli özal zamanında)

1993’ün kasım ayında hırvat bombardımanı sırasında yıkılan tarihi mostar köprüsü’de türkiye’nin de içinde bulunduğu bir konsorsiyum tarafından yeniden inşa edilmiş ve 2003 yılında hizmete açılmıştır.

malesef ülkemizdeki sokak kedilerinin kolestrol problemi gibi bir çok önlem alınması ve çözülmesi gereken sorun varken, türkiye bütçesi hala 100 bin trilyon dolar olamamıştır. dolayısıyla kültür harcamalarıda bu yokluktan nasibini almış ve bir takım yetersizliklerle günümüze kadar gelinmiştir.

bu yetersizliklere rağmen türkiye kültür mirasına ve kardeş kültürlerin kültür miraslarına elinden geldiğince sahip çıkmış, yetersizde olsa desteğini imkanları doğrultusunda sürdürmüştür.

türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldız bulunmasıda bu sebeplerden hak ve gereklilik olarak kabul edilebilir.
sercovi
on beygir gücünde olduğu düşünülen güç şeysi. fantomla kapışacaklarmış zamanında ama o mor tayt bozmuş işi. ya da kaplanla beygiri karşılaştırmak istememiş de olabilir dönemin cumhurbaşkanı. ben olsaydım uyuşturucu iğnelerle alt ederdim kaplanı, sonra da beygiri keser fakir fukaraya verirdim. millet açlıktan kırılırken 9 tane beygir kaldığı için üzülmezdim heralde.
fantomu alt etmişim bir beygirin lafı mı olur.
(bkz: may the force be with you)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol