temel atma töreni

broken
bir bina ya da yol,baraj,köprü,vs. yapımına başlanırken, devlet erkanından birilerinin çağırılıp önce uzunca bir konuşma yaptırılması ve ardından açılan çukura bir kürek kum attırılması ile gerçekleştirilen olaya verilen isim.
firambogaz
adamin biri bir gün karadeniz bölgesi’nde gezmeye gider. arabasiyla ilerlerken bakar bir uçurumun kenarinda muhtesem bir manzara ve de bir grup yöreli davul zurna kemençe horon tepiyorlar. çeker arabasini ve baslar seyretmeye,ama o da ne... adamlar bir tur atip geliyorlar uçurumun basina ve halayin basindakini atiyorlar asagiya...sonra bi tur daha ve yine bi adam asagiya... turist dayanamaz yaklasir yanlarina ve sorar:
- kardesim ne diye atiyosunuz adamlari asagiya? içlerinden biri cevap verir:
-haçan biz burada temel atma töreni yapayruk.......
capt it all
güzel ülkemizde sadece "tören" de kalıp, gerisi gelmeyen eylemdir. genelde açılış konuşmalarını başbakan yapar, yaptığıyla da kalır.
seçim olur, hükümet değişir ve inşaata artık tek çivi çakılmaz. çünkü a partisi başlatmıştır o inşaatı, iktidardaki b partisi o inşaatı bitirip, a partisine prim yaptırmamalıdır. onun yerine yeni bir temel atma töreni yapıp, halkı kandırmalıdır.

siyaset böyle birşeydir vatana hizmet etmek istemeyenlerin gözünde.
kalia
olmazsa olmazları:
-davul zurna veya mehtaran ekibi
-kurbanlık deve,dana veya kuzu
-elleri bayraklı çoluk çocuk
-protokol

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol