eskiden bilgi paylaşilirdi buralarda

independence
bilgi sozluk’un ilk zamanlarini bilen ki$ilerin olasi feryadi.hele ki son zamanlarda ayyuka cikan "kemirten ba$lik", "gegirten ba$lik", "gunun ilk entrysi", "gunun yedinci entrysi", "gunun onucuncu entrysi" ve daha sayilmasi imkansiz olan ve hatta dile getirilmek istenilmeyen ba$liklari gordukten sonra oturup aglayasi gelen ve "biz bunca emegi bu gunler icin mi doktuk" du$uncelerine hasil olan ki$ilerin muhtemel ciglik cumlesi.

haksiz bir serzeni$se vurun beni!
mystic girl
sözlük’e yazılan hiçbir şeyi gereksiz olarak nitelemediğim halde, yine de bikaç kelime eklemek istediğim konu.. üzerime alındım çünkü..

öncelikle soru başlığa cevap entry girmek suçunun neredeyse, tüm entry’lerde işlendiği yayında kim var, bir (ilk entry bile, başlık diye bir tanım yapmış).

ikincisi, radyoda kimler var, kimler var başlıkları.. o an kimin online olduğunu zaten görmek istesem, gider kimler var’a tıklarım..

üçüncüsü, günün ilk entrysi.. oraya budur diye bkz vermek çok mu ego parlatıcı bir şey de, ben mi anlamadım, hâlâ çözebilmiş değilim...

dördüncüsü -ve aslında beni en çok rahatsız edeni- başka sözlüklerden entry intihali.. eğer bilgi sözlük klon olmaktan kurtulmak istiyorsa (ki bilgi sözlük, basında oldukça yer bulmakta kendine) özgün olmalı: bilgiçlerin ekşi’de gördüğü her başlığı buraya taşımasının (sanat eserleri gibi evrensel değerler taşıyan şeyler dışında) hiçbir anlamı yok. bilgi sözlük’ün kendi fikirlerini üretmesi gerektiğine inanıyorum..

beşincisi, başlıklarda standardizyon... türkçe yazım kurallarını bilmeyen başlık açmasın kampanyası bile düzenlemek istiyorum bu konuda.. de, da’ları, soru eklerini geçtim, daha kelime yazmasını, kurallı cümle kurmasını bilmeyen bilgiçlerin açtığı başlıklar da benim sinirlerimi zıplatıyor.. sizli bizli başlıklar mı dersin, adaya düşseniz ne alırdınız mealli başlıklar mı dersin..

altıncısı, kemirten başlık vs..
şu yazdıklarıma hak vermiyorsanız, tek başıma değil 5 sayfa, 20 sayfa dahi entry girerim..

ben kim oluyorum: güzel bi soru.. hiçbişii.. sadece sözlüğün daha özgün, daha temiz bir yer olmasını istiyorum, her entry başlık, şey, hede, hodo ile bitmesin istiyorum.. birlikte öğrenelim istiyorum..

umurunuzda değil mi: ne güzel.. yakında uçacağım demektir o zaman..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol