5 eylül 2006 lubnan a asker yollama tezkeresi

independence
az once tbmm’de oylanarak 340 kabul oyu ile onay alan tezkere.tamami ile akp milletvekillerinin kabul oyu sonucunda onaylanan bu tezkere sayesinde kimin evladi kimi korumaya gidiyor, kim turk askerini hicbir ulke cikari yokken goz gore gore olume yolluyor ve bu i$ten aslinda kimlerin cikarlari var anlayabilmi$ degilim.aslinda gayet net anliyorum da, acik acik konu$unca gotumuze girebilir endi$esi ta$iyor bunyem.sonuc olarak bu vatanin evlatlari kendi topraklarindan uzakla$tirilarak neden oldugunu bile bilmedikleri bir cati$manin icerisine yollaniyorlar.ustelik $u sorular hala gundemde kafalari kurcaliyor.

kimin topraklarini koruyacaklar?
kime kar$i koruyacaklar?
ve tum bunlari ne icin yapacaklar?
türkiye cumhuriyeti’nin tum bu olan bitenlerden menfaati var midir?
cumhurba$kani’nin kafasi mi cali$miyordur ya da ileriyi mi goremiyordur da "turkiye’nin menfaatleri olmayan bir durumda turk askerinin lubnana gitmesine sicak bakmiyorum" demi$tir?
ya da cumhurba$kanimiz aslinda olaylarin ve donen dolaplarin hepsinin farkindadir da bu yuzden mi bu cumleyi sarfetmi$tir?
turkiye lubnan!a asker yolladigi zaman amerika turkiye’nin ba$ini mi sivazlayacaktir?

(bkz: gider bu)

bu sorularin cevaplarini gercekten bilen ve bizim du$unemediklerimizi du$unen ustun sozluk yazarlarinin bacalarindan iceri noel’de noel baba $am $eytani ve bereket tanrisi figurlerini atacakmi$ alinan duyumlara gore.
angelus
türk askerinin olası bir çatışmada hayatlarını ne için, hangi uğurda kaybedeceklerini merak ettiğim bir olaydır.

bu tezkereye kabul oyu verenleri önce tebrik eder ardından da askerlik çağındaki çocuklarını lübnan a göndermelerini beklerim. zira ahmet amcanın, neşe teyzenin çocuklarını ateşe atmak kolaydır da kendi çocuklarınını da aynı yere gönderecek kadar sıkı gtleri var mıdır merak etmekteyim.
goetica
340 adet kabul oyu veren insan(?!?!) evlatlarının ve onların askerlik çağındaki çocuklarının askerlerden once lübnana gönderilmesi gereken tezkeredir.mecliste otura otura buyuttukleri g.tlerinin keyfi için olası çatı$mada binlerce askerin $ehit olacağı tezkeredir.sıkıyosa herkesten önce rte kendi oğlu bilal erdoğan’ı göndersin lübnan’a asker olarak dedirten tezkere’dir!

(bkz: tayyip lubnana annani da al git)
denemeler
sanıyoruz ki lübnana asker gönderince amerika artık bizi destekleyecek,ab ye bizi hemen alacaklar, büyük ortadoğu projesine ortak olucaz. nasıl bir hükümet seçtik; bu kadar beceriksiz bir dış politika yürüten,dış işlerinin lübnanla ilgili raporlarını gözardı edip,gözü kapalı askerini ateşin içine süren, evladını kaybetmiş ailelere "askerde yatılmaz" diyebilen...
istedikleri savaşın tam içine türkiyeyi de sokmaktı,başardılar..allah yardımcımız olsun!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol