kitabı parmakla takip etmek

utopya
okumayi yeni soken cocuklarin bir aliskanligidir ve uzun sure surmektedir. kitabin her satiri gozle degil parmak ve kafayla takip edilir. gozler saga sola oynamazken kafa saga sola oynar ve parmaklarda bu devinime ortak olurlar. yetiskinlerin ise uzun bir sure bilgisayara takilip, pratik okumayi ogrenmeleri sonucu ellerine kitap aldiklarinda karsilastiklari durumdur. pratik okuma derken satiri satiri okuma degilde her satirdan bir kelime okumaktir... iste bu aliskanligi edindikten sonra ele kitap alindiginda satirlari birbirine karistirdiginiz icin parmakla takip etmek zorunda kaldiginiz durumdur. goz bozuklugumu diye dusunup doktor arandiginda hayir siz artik hiperaktif bir okumaya sahipsiniz cevabini aldiginiz durumdur...
magistra
parmakların, gözün okuma hızına yetişememesinden kaynaklanacak doğal bir sonuçla; okuma hızını büyük ölçüde yavaşlatacak bir eylemdir.
bloody mary
cocukların yanısıra,yaşlanan insanın da gozlerinin artık eskisi gibi gormemesiyle alakalı olarak yaptığı eylemdir.çok sinir bozucu bir goruntusu vardır.yanımda o şekilde kitap okuyan insan gorunce yaptığım işe kanalize olamam o elin çekilmesini beklerim..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol