içki masasında mezeye abanmak

huni delisi
ilerki yıllarda atasözü olabilecek bir cümledir.genelede masaya sonradan dahil olan kişinin aç olmasından kaynaklanan sinir bozucu durumdur.masadaki diğer çakırkyiflerin de "ulan adam süpürüyo nevarsa bari bizde abanalım biraz." düşüncesiyle hareket etmelerine sebep olabilir.olay maksadı aşar erken tükenen meze yüzünden alkole arkadaş olarak bol sigara tüketmek zorunda kalınabilir.istisnai olarak mutfağa yönelip yeni meze üretme çabasına giren iyilik sever arkadaşlar olabilir.
abbaxxas
nefreti bir durumdur.genelde içki masası adabını bilmeyenler veya açgözlüler tarafından uygulanır.bu tiplerle bir daha içki içilmeme kararı alınmasına neden olan durumdurhele bazıları vardır ki bunlar salatanın meyvenin veya mezenin süsünü bile yerler..
chuck
ne götürsem kar diye düşünen masadaki aç gözlü eleman yüzünden başlamış kıyasıya mücahadeledir.bu rekabete sonradan katılanlar suçlanamaz içgüdüsel bir davranış biçimidir.
schenardi
lıktan kaynaklanan eylemdir. kimi zaman bunu yapan kişinin karnı açtır ve sofraya ne zaman geleceği, hatta gelip gelmeyeceği bile meçhul anayemeği bekleyemez ve mezeyle karnını doyurmaya çalışır. kimi zamansa bu eylemi gerçekleştirenin gözü açtır. masad çeşit çeşit mezeyi görünce gözü doymaz ve gelişine masanın üzerinde yenilebilir ne varsa abanır. içkinin kendisiyle pek haşır neşir olmayıp da sırf meelere abanmak içün içki sofrasına oturan tipler de vardır. onların hem karnı hem de gözünün doyması epey zaman alır; olan içmek için sofraya oturup arada içkisine meze takviyesi yapma niyetinde olan üçüncü kişilere olur.
orqn
o masaya zorla oturmuş ve içmek istemeyen kişi davranışıdır.açığı mezelere abanarak kapamaya çalışır,daha kötü yapar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol