islami faşizm

shevek
ramazan ayında oruç tutmayanı tecrit eden, döven, ve hatta recm vb. bir çok islami orijinli yolla öldürme yoluna giden ümmetçi faşistlerin fraksiyonu. bunlar sadece tarikatçı değil, aynı zamanda ülkücü vs. de -hatta geçmişe baktığımızda bu geleneğin ülkemizdeki sahipleri onlardır, fakat işte konjonktur değişti- olabilirler.

neyse, sonuç; bana da gelse şöyle bir faşist de ayağımın altına alsam demek isteği içinde yanıp tutuşan ben keşke bir de ne kadar küçük ve aciz olduğumun farkına varsam ve gel bakayım faşo demekten kendimi alabilsem, ama olmuyor; çok denedim, olmadı. kısaca, gel bakayım faşo.

ramazanı on bir ayın diktatörü yapan da faşisttir, tüm aylar eşittir. şaka bir yana, ciddi bir konudan bahsediyoruz. ülkemizdeki mevcut konjonktür faşizmin yüzümüze islami olarak gözükmesini, görünmesini sağlıyor.

(bkz: safları sıklaştırın bu kavga faşizme karşıdır)
(bkz: anti faşizm)
shevek
ramazan ayında bir cami karşısında -pek de sevmediğim halde, inadına- ölesiye içme isteği uyandıran hede. sırf faşizme karşı sanırım bu inat, bu istek.

hayır, zaten isteyen istediği yerde (yalnızca içmek amaçlı, ayrı bir amaç gütmeden) içer. herkesin inançları aynı yönde olmak zorunda değildir ve herkes herhangi bir inanç taşımak zorunda da değildir. kimsenin inancı kimseyi de bağlamaz. bir insan hakları sınavı versin bakalım toplum, ülke, insan.
aello
beyinleri yıkanmış insan görünümlü yaratıkların, kendileri nasıl uyutulduysa, başka boş kafaya sahip olanları da aynı yöntemle yobazlaştırıp, diğer insanların özgür düşünce, inanç vs işlerine güçlerine zorla burun sokup, özgün insanları da kendilerine benzetmeye çalışanların desteklediği baskıcı sistemdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol