vietnam savaşıni amerikalilar kazandi

igoriyan
amerikan gençlerinin bir coğunun sandığı sey habuki amerika o savası kaybetmişti tüm bu rambo ve onun gibi filmlerin olsusturduğu ortam insanlari boyle etkileyebiliyor yanıltabiliyor.
gottacatchemall
surekli buyuk bir gucu "sinema, dizi, ekonomi"ile destekleyerek hissettiren bir medya bunun yarattıgı sarhosluk icerisinde gercekleri coktan sasırmıs tpolumun bir ornegidir. (bkz: 1984) kitabında benzeri sasırtma etkisinin ornegi cok guzel anlatılmıstır.
igoriyan
(bkz: wag the dog)
film bu tarz bir medya eleştirisini cok iyi işlemiştir. hiç olmayan bir savaşı televizyondan yayınlayıp o anda karısık olan amerikan gündeminin bir anda değişmesini işler film.
van ness
bugün itibarı ile düşünürsek yıllar sonra amerikanın kazandığı savaş.yıllar evvel vietnam galip gelmiştir lakin geçen yıllar içinde amerikalılar öyle bir nüfuz etmişlerdir ki vietnamda amerikan barları şunları bunları bütün etkinlikleri vardır.amrika her zamanki gibi farklı bir yoldn başarmıştır bunu.
sirinsem gunahim ne
vietnam savaşını amerikalılar kazanmadı ama kaybetmedi de.
çünkü amerikanın vietnamda savaşmasının asıl sebebi vietnamda komunizmin yayılmasını engellemek falan değildir.kısaca sebebleri;

-silah sanayiinin gelişmesi-yeni silahların üretilmesi,denenmesi,silah sanayiinin paranın gözüne vurması-.
-sovyetlerin silah stokunu azaltmak,sovyetleri ekonomik açıdan zayıflatmak.

bunlar gerçekleşmiş midir?

evet

dağılın.
gordon shanway
dünyanın jandarmalığını üstlenen amerikanın suan ırakta yapmaya calıstığı seyi basardığı vietnamdan tabutlar dolusu askeriyle donduğu ülkesinde de bir cok savasa katılmıs vatandasının agır psıkolojik sorunlar yasamasına sebep olduğu kesindir eger basarı buysa basarmıstır. bir sure daha kımseden aykırı bir ses cıkmamıstır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol