dört gün savaşı

ankunft
bir alıntı olarak aşağıya yazıyorum. claude salhani, 2003 yılında "the american conservative" dergisinde "four day war" (dört gün savaşı) başlıklı hayali bir senaryosu:
birinci gün: çarşamba.

şafak vakti negev çölündeki askeri üslerden kalkan israil savaş uçakları iran’ın buşehr’deki nükleer tesislerini yok eder. saldırı islam dünyasını sarsar. milyonlarca insan sokaklara dökülür.

ikinci gün: perşembe.

israil’in abd desteği olmadan saldıramayacağına inanan iran misillemeye geçer. binlerce devrim muhafızı irak içlerine girer. şiddetli çatışmalar yaşanır. hizbullah, israil’e füze yağdırır. islam dünyasında dev kalabalıklar sokakları kaplar. kahire, amman ve ankara’da israil büyükelçilikleri tahrip edilir, abd büyükelçilikleri ateşe verilir.

üçüncü gün: cuma:

islam dünyasında cuma namazı sonrası kalabalıklar harekete geçirilir. devlet binaları yağmalanır. çatışmalar büyük bir zayiatla sona erer. sıkı yönetim ilan edilir. ancak kargaşa durdurulamaz. s. arabistan’da islamcı gruplarla güvenlik güçleri arasında yaygın çatışmalar başlar. suudi kraliyet ailesi ortadan kaybolur. endonezya’da, malezya’da, mısır’da israil’e savaş açılmasını isteyen halk çılgına döner.

dördüncü gün: cumartesi.

pakistan ordusundaki islamcı subaylar perviz müşerref’i devirme planını hareket geçirir. pakistan istihbarat servisi isi, ülkenin nükleer tesisleri ve nükleer kodların denetimini ele geçirir. birkaç saat içinde, nükleer silah yüklenen iki uçak, gizli bir hava üssünden kalkar. hedefleri tel aviv ve ashdod’dur. dolambaçlı bir yol izleyerek doğu afrika’da yakıt ikmali yapar. kendilerini güney afrika uçakları olarak tanıtır. kuyruk işaretleri de güney afrikalı olduklarına işaret etmektedir. iki uçak intihar pilotları tarafından uçurulmaktadır. israil hava trafik kontrolünün kendilerine verdiği hattı izlerken aniden yön değiştirip iki kente dalarlar ve nükleer yüklerini boşaltırlar.

israil pakistan’a misilleme yapar. milyonlarca insan ölür. arap yönetimleri çöker. savaş ortadoğu’yu kaplar. yüz binlerce insan ölür. zayıflayan israil ayakta kalma mücadelesi vermektedir ve nükleer silahlarla arap başkentlerini vurur. ortadoğu tam bir kaosa sürüklenir....."

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol