metalurji ve malzeme mühendisliği

kinesis
meteoroloji mühendisliğiyle sık sık karıştırılan bölüm.

-hangi bölümde okuyosun
-metalurji ve malzeme mühendisliği
-hava durumu mu sunacan
-......
devrim
4. sınıf öğrencisi olduğum bölüm. 2. sınıf sonuna kadar nerede okuyorsun? sorusuna tüm yanlış anlamalara rağmen usanmadan cevap verdiğim, sonrasında ise bu misyonu üstlenmeyi bıraktığım:
-metal mühendisliğinde okuyorum... dediğim bölüm.
herşeye rağmen tavsiye edilir...
the cascinian
metal ve özellikle çelik malzeme üzerine gördüğüm ve bildiğim kadarıyla epey bilgili vatandaşlar yetiştiren mühendislik dalıdır.
karıştırmaya gerek yok zira bu adamlar ve bazı bazı bayanlar çelik imalatı yapan dökümhane, çelikhane vb tesislerde yoğun olarak çalışmaktadırlar.
sumpago
gelişen sektöre bağlı olarak türkiye de ve dünyada hızla gelişme gösteren metal olsun ya da olmasın yapısını, kullanım alanlarını ve özelliklerinin belirlenmesinde çalışan, daha iyi özellikte ve ucuz malzeme eldesi için araştırmalar yapan mühendislik dalıdır.
kyrlanas
okuması zor ama zevkli, iş imknaları yeni yeni oluşmaya başlayan bi mühendislik dalıdır, fakat öğrencilerinin karşılaştığı en büyük güçlük okumak değil bölümün ne iş yağtığını açıklamaktır çünkü abuk sorular hiç eksik olmaz mesela "malzeme diyonda çimento mu,kablo mu ney olum" ya da "devlet malzeme ofisinde mi çalışacan", "malın iyisinden sen mi anlıcan şimdi allahsız ehelehehehle " gibi.bu tarz sorular bölümden soğutsa da işin aslında bu mühendisler çelik üretimi ve çelik teknolojilerinden cam üretimi ve cam teknolojilerine kadar herşeye vakıf olurlar. metalurji ve malzeme mühendisliği candır.evet.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol