behiç asci

ya basta viva zapatista
geçtiğimiz haftalarda sanatçı ve aydınların da yoğun desteğini görmüş olan, eyleminin 121. gününü geride bırakmış hukukçudur.umarız ki onun gibi nice değerler inadına yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceklerdir; başına bir hastalık ya da ölüm gelmemesi dileğiyle.
ya basta viva zapatista
ölüm orucunun 256. gününe girmiş olan hukukçu.taleplerinin makul olmadığını kimsenin iddia edemeyeceği kişidir aynı zamanda.adalet bakanı ve devletin bu taleplere duyarsız kalışı ve insanları ölüme sürüklenmeden kurtarmaması insan hakları ihlallerine bir örnektir.
angelus
bir gözü görmez duruma gelmiş diğer gözünü kaybetme sınırında olan kişidir. her iki gözü kör olacaksa da asıl körlerin! görmediğin görmüş kişidir.
akbays
ölüm orucuna başlıyalı bugün 262 gün oldu. bu güne kadar tecrite karşı ölüm orucu yapanlardan 122 kişi öldü, 600 kişi ’sakat’ kaldı. adalet bakanlığı bu sorun yokmuş gibi davranmaya devam ediyor. kana doymayan yöneticilere inat bir gün daha haksızlığa karşı direnmek için uyanan insanlara ve sevgili meslektaşın behiç aşçıya yürek dolusu günaydın.
bok bocegi
her daim okul duvarlarında afişlerde gördüğüm fotoğrafı kanıksamaya başladım artık.. 262 upuzun gün.. bir amaç uğruna.. insan hakları uğruna.. 3 kapının 3 kilidinin açılması uğruna..

saygı duyuyorum.. çok saygı duyuyorum.. ama ne yazık ki başka hiçbir şey yap(a)mıyorum..

ve duvarda o fotoğrafın altında görmekten deli gibi korktuğum yazıyı göreceğim günün çok da uzak olmadığını hissediyorum..
hepimizhiciz
adalet bakanlığının f tipi cezaevlerindeki sorunları gidermek ve iyileştirmek amacıyla genelge yayınlaması ile ölüm orucunun 294. gününde prostestosuna ara veren, halkın sesi olmayı, canı pahasına kabul eden eşsiz yürek.

not: bu genelgenin ugulanmaması ileri ki günlerde nelerin olacağına dair ipuçları verir gibi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol