kurt ne anlar demokrasiden

ankunft
tam da zamane zalimlerinin (bkz: israil ) (bkz: amerika )isteyebileceği türden bir uktedir bu. kendilerini unutturmak ve bu toprakların insanlarını birbirlerine düşürmek adına, bu tür abuk sabuk söylemler yayılır ortalığa. (bkz: en iyi kürt ölü kürt). sadece bu memleket içinde yaşayanlarla sınırlı tutmamak lazım bu durumu.(bkz: ırak ) (bkz: filistin ) (bkz: lübnan ) (bkz: tibet ) (bkz: doğu türkistan ) (bkz: çeçenistan ) ve (bkz: afrika ) ayrım yapmaksızın (bkz: zulüm olan her yer ).bu adamlar kendilerini unutturmak için hep kader kardeşi olan insanları birbirlerine düşürmektedirler. şahsi kanaatim türk-kürt-arap, alevi-sünni, sağcı-solcu, vs.vs.vs. aklımıza gelen ne kadar basit ayrılıklar varsa bu ayrılıkların bir müddet unutulması ve eğer gerçekten birer sorun iseler gerçek düşmanlar ortadan kalktıktan sonra halledilmesi gerekmektedir. ayrıca bu tür meseleler bizim aile meselelerimizdir ve biz aile meselelerimize elalemin karışmasını hiç mi hiç sevmeyiz, karışan olursa da "sanane lan! git kendi pisliklerinle uğraş." demeyi biliriz. ortadoğunun kanını emen, yaptıkları ortaçağ vahşetinden bile beter olan insanlar dururken ne diye biz birbirimizle uğraşırız, bir türlü anlayamıyorum.
not: şu günlerde anlayamadığım başka bir şey de israile karşı yapılan protestoların neden farklı gruplar halinde yapıldığıdır. beş-on kişi toplanıp eylem yaptığında sesini kime duyuracaktır? dünya çapında yapılan eylemler ortak bir günde yapılsa ve hepsi sadece zulüm-emperyalizm (adı her ne ise) karşısı olduğumuz için yapılsa (reklam amacı gütmeksizin, çocuk kanlarıyla iktidar hevesine kapılmaksızın) daha güzel olmaz mı?
ya basta viva zapatista
ukdeyi verene selamlarımı bir şekilde ilettiğimde beyinsizliğini anlayacağımız başlıktır.

unutmamak gerekir ki ’’biz ne kadar demokratsak, bu ülke de o kadar demokrattır’’; yani siz ne kadar demokrasiden anlıyorsanız ya da onu içselleştirmişseniz bu ülkenin diğer insanları da onu o derece içselleştirmiştir.kürt de , türk de, ermenisi de, rumu da diğerleri de demokrasiden anlar ama sizin anladığınız kadar anlar bu ülkede.hepimiz bir fidanın güller açan dalıyız demek geldi içimden.
ankakusu
ukdeyi kimin verdigini gercekten merak ettigim baslik.

(ben dedim ukdeciler gorunmeli diye.)

evet kurt’lar demokrasiden anlamaz ama kurtlerin cogunun ukdeciye nazaran demokrasinin ne oldugunu daha iyi bildiklerinden eminim.
schenardi
evet demokrasiden anlamaya bir grup mevcuttur ve bu başlık altında incelenmelidir: onlar kürtler değil kurtlar, yani milliyetçilik ile faşizm arasında fark gözetmeyen insan gruplarıdır. bunlar demokrasiden anlamak br tarafa kendi hesaplarını kendileri görmek suretiyle adalet denen olguyu bile nasıl anladıklarını fırsat buldukça göstermekten çekinmez.
sirinsem gunahim ne
ağasının dediği adaydan başkasına oy vermeyen kürtlere atfedilen bir ukde sanırım.

şeyhinin dediğinden başkasına oy atmayan müridler de unutulmamalıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol