bebeğin kulağına ezan okumak

ankakusu
iki kez yaptigim eylem. kimine gore gereksiz eylem ki bunda dogruluk payi vardir.

zaruri degildir yanilmiyorsam, sadece hadislerde gecer ve dolayisiyla farz degil sunnettir.
steroid
islama göre tüm bebekler müslüman doğar, sonradan ailesi asimile eder. bu yüzden bildiğim kadarıyla bu farz değildir. sünnettir iddasına katılıyorum.
independence
megafonla okunursa cocukta kalici beyin hasarlarina sebebiyet verebilir. sessiz sakin okumak lazim illaki okunacaksa.

benim cocugum olursa kulagina beraber yuruduk biz bu yollarda $arkisini okutturacagim, daha o gunden tayyip amcasi ile sicak ili$kiler icerisine girsin istiyorum. bakarsin ileride milletvekilligi bakanlik falan geliverir. arayi sicak tutmak lazim.
sipsi
tam olarak anlayamadığım eylem. aile büyüklerinden biri islam dinine mensupsa mutlaka yapılıyor anladığım kadarıyla. bebekken benim de kulağıma ezan okunmuş lakin 18 yaşıma geldiğimde de kendi isteğimle başka bir dini seçip vaftiz oldum. vaftizle benzer bir durum olduğunu düşündürüyor lakin tam anlamıyla aynı da diyemiyorum. aynıysa en son yapılan mı kabul oluyor? ben şimdi neyim, tanrım, neyim ben, neyim neyim?

(bkz: akıl karışıklığı)
(bkz: entrye bak ne biçim)
rumuz pilis tiray egen
ben yiğenlerimin hepsinin kulağına cimbom diye üç kere fısıldadım. hiç biri cimbomlu olmadı. ezan konusu ise bence zararsız bi motive eylemi, anne baba öyle görmüş öyle uyguluyor korkmayın o daha bebek bişey anlamıyor...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol