ara kazan

tiryaki
son dönemlerde her bir kanalda karşılaşabildiğiniz ,televizyon zevkinin içine etmeyi başarabilmiş,flash tv’de,müzik ve spor kanallarında orda burda cepteki 3-5 kontör için gece gündüz demeden çalışan çirkef yarışmalardır bunlar.
çok da çirkin sunucuları vardır böyle.
ankakusu
trt haric neredeyse butun kanallarda var bu yarisma. o zamana mis gibi turk filmi koyacaklarina allahin belasi bir iskence aracini yayinliyorlar.
bok bocegi
ilk önce, ekranda görüen soruyu yanıtlayarak maksimum 1000 ytl ödülün kazanılabildiği daha sonra da bonus ödülü için 45 saniyede 7 soru sorulan abuk programlar bütünü.. ben yalnızca flash tv’dekini izledim o yüzden ona dayanarak yazıyorum.. önce programla ilgili iki laf edeyim:

bir kere soruların zorluk seviyesi arasında kesinlikle bir denge yok bazen resimde kaç tane üçgen, dörtgen var gibi uğraştıran sorular sorarken bazen de çok basit bir kelimenin harflerinin sırası değiştiriliyor ve bu soruluyor.. bu ilk aşamayı atlattıktan sonra ise bonus ödülünü almanız için 45 saniyede sorulmaya çalışan, sunucuların kötü diksiyonları yüzünden yarısını anlayamadığınız 7 sorunun 5’ine cevap vermeniz gerekiyor ki bu imkansız gibi bir şey.. ayrıca sunucu şahıs soruları okurken soruları ekranda da göstermeye çalışıyorlar fakat sunucu 3. soruyu okurken ekranda 5. soru görünüyor, haliyle izleyicinin kafası karışıyor..

sunucuya gelince:

kendisini tanımlayacak bir sözcük henüz türkçede yok sanırım.. unidentified speaking object deyip geçiştirelim biz onu.. programda gelen telefonlar dışında hiçbir aksiyon olmadığı için bu ablamız sürekli konuşmak zorunda.. e insan o kadar konuşunca da sürekli saçmalıyor haliyle.. işte sunucu ablamızın saçmalarından seçmeler:

-gelin ve alın bu paraları burdan, biz süs olsun diye koymadık bunları buraya

-evet arıyorsunuz beni ve aramaya devam ediyorsunuz (dakikada en az 3 kez tekrar ediyor)

-ekranda görülen soruda leblebi kelimesinin harfleri değiştirilmiş ve izleyicilerin bunu doğru sıraya koyması bekleniyor ve ablamız ipucu verirken patlatıyor bombayı "nerdesiniz çorumlular, kendini çorumlu hissedenler"

-yönetmen kafasına göre ödülü değiştiriyor bazen, hatun da bunu farketmiyor aradan biraz zaman geçiyor ödülü arttıralım diyor, sonra bakıyor ki ödül artmış son gaz devam ediyor saçmalamaya "canım yönetmenim, bakar mısınız bir dediğimi iki etmiyor"

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol