ahmet kaya dinleyen ülkücu modeli

sepulturk
zaten kendi şaşıran güruhun iyice kendini şaşırması sonucu yaptığı hareket. bir insanın yaptığı müzik kendi idollerini, düşüncelerini yansıtır. sen eğer o albümü alıp o şarkıları dinliyosan o insana destek vermiş olursun. tezata düşersin

farklı bi durum için (bkz: system of a down)
ankakusu
var boyle ulkucu modeli hem de fazlasiyla var. bu kaset kimin diye soruldugunda, kardesimin, arkadasin diye cevap verdiklerini isitmisligim de var.

bu insanlar ahmet kayayi siyasi fikirlerini goz ardi ederek sadece sanatini baz alarak dinlemektedirler. ahmet kaya da en az onu dinleyen ulkuculer kadar dusmanliktan arinmisti. esinin anlattigina gore, ahmet kayayi ulkuculer konsere cagirsa imis, o konsere bile gidecek kadar dusmanliktan arinmis biriymis.

ayrica ulkuculerin ahmet kaya dinlemesini yadirgamakta nedir? karsi fikirde oldular diye kanli, bicakli olmalari mi gerekir? karsi fikrin guzelliklerini, dogrularini karsi fikrindir diye es gecmeleri mi daha iyidir?

genc nesilden olup 70li yillarin sag-sol olaylarinin ozlemini ceken bir grup var herhalde. daha zaman makinesi icat edilmedi. edilince yollariz sagli, sollu bu adamlari. ama siz ozlem duysanizda o donemin olaylari tekrar yasanmayacak...
underpressure
ahmet kaya’nın bu ülkenin önemli sanatçılarından birisi olduğunu, ülkücülerin de onunla aynı vatandan olup, aynı dili kullanıp, genel olarak aynı kültürün çatısında yaşadıklarını düşünürsek; aynı zamanda ahmet kaya’nın müziğinde system of a down gibi ırkçılık yapmadığını, bayrağımıza ve ülkemize küfür etmediğini düşünürsek; ahmet kaya’nın yaptığı müzikle ister kendi görüşünden olsun, ister başka bir görüşten bir dinleyici olsun, her kesme bazı özlemleri yaşatabildiğini düşünürsek, ülkücülerin ahmet kaya dinlemesinin yadırganacak bir eylem olmadığını belirtmek istediğimn başlıktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol