brooklyn funk essentials

sepulturk
şu ana kadar hakkında nasıl entry girilmediğine şaşırdığım jazz yapan grup. türkiye dışında bilindiği pek zannetmiyorum yabancı kaynaklı oldukları halde. zaten tutan tek albümüde in the buzzbag’dir o da sadece türkiyede, türk motifleri kullandıkları için. eğlenceli bi gruptur. sahne performansları için aynı şey söylenemez.
ali biberon
kendi tarzlarını da ortaya koyarak, üstün kalitede jazz müzik yapan nadir gruplardan. bu tarz grupların hayran kitleleri kaliteli müzik dinler, müzikten anlar. çünkü bazı hayvanlara " jazz music " sadece gürültüden ibaret gelir. ama müziğin ataları " jazz " ’dan gelir. jazz’dan hazz almasını bileceksin ki brooklyn funk essentials’ı anlayacaksın.

in the buzzbag, make them like it, cool and steady and easy, kaliteli müzik severin evlerinde bulunması gereken albümlerdendir. kendilerini ilk olarak laço tayfa ile tanımadım. ama beraber çaldıklarını da duydum. albümleri şarkı şarkı dinlemek yerinde, birden başlayıp sonuna kadar dinlemeli, hız kesmemeli. çünkü ritimler, müzikler birbirini takip ediyor. tekrar babylon’a gelmesini büyük bir zevkle bekliyoruz
zekirbelli
belirli periyotlarda dinlemenin farz olduğu enfes gruptur, laço tayfayla yaptığı albüm özellikle yapılmış en güzel "harman"lardan biridir. zurna preserve de iki farklı etniğin kan kaynatıcı tınılarıyla delirmen mümkündür.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol