teslim tore

ya basta viva zapatista
tkep’in tutuklanmadan önceki , uzun boylu, yağız delikanlısı lideridir.daha sonra ödp sürecine katılmıştır.hiç yoktan iyi bir haber ise yeni gelmiştir, buna göre:

avrupa insan hakları mahkemesi, türkiye’yi, türkiye komünist emek partisi lideri teslim töre’ye 10 bin avro tazminat ödemeye mahkum etti. türkiye mahkeme masrafları için de bin 500 avro ödeyecek. töre 1993’te tutuklanmıştı.

yüksek mahkeme ’anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek’ suçundan 1993 yılında tutuklanan teslim töre’nin, tam 8 yıl 4 ay boyunca tutuklu kaldığını belirterek, davanın 13 yıl sürdüğünü ve makul süreyi aştığını vurguladı.
yüksek mahkeme ayrıca, teslim töre davasında, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmetti. teslim töre, istanbul 1 no’lu devlet güvenlik mahkemesi’nde yargılanmıştı. avrupa insan hakları mahkemesi, bu nedenle türkiye’yi teslim töre’ye 10 bin avro tazminat ödemeye hükmetti. türkiye ayrıca bin 500 avro da mahkeme masrafı ödeyecek.
teslim töre ifade ve düşünce özgürlüğünün kısıtlandığı gerekçesiyle daha önce de avrupa insan hakları mahkemesi’ne başvurmuş, yüksek mahkeme geçen yılın mayıs ayında türkiye’yi 9 bin 810 euro tazminat ödemeye mahkum etmişti.

sesonline net

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol