bulgaristan gocmenleri

artemisia
genelde etrafındakilere göre daha beyaz tenli, kendinde olmasa bile ailesinde renkli gözlü birileri kesin olan; ilginç kelimeler kullanan, bende nedense evde sürekli temizlik yapıyorlarmış hissi uyandıran insanlar topluluğu. bir de lutenissalarıvardır (her nasıl yazılıyorsa) tadından yenmeyen.
- kalabada yimek yirken kızanım somaklarını yağlıkla siliver beaa.

silent
kapıkuleden geçerken bulgar tarafındaki görevlilerin(mitniçarların öyle bişey işte)baklava istediği,bundan birkaç yıl öncesine kadar rüşvetsiz geçilemeyen bir ülkeydi. bunun dışında genelde içmeyi severlerki, bulgar rakısı gayet iyidir.
dersaadet
-naparsın mari?
-iyiyim cemile aba te orda kızanlar oynar onlara bakarım, gel otur bori, yalanız canım sıkılır.

baba tarafım bulgaristan göçmenidir, köyde bu tip diyaloglara çokça rastlamışlığım vardır.. güzel insanlardır bulgaristan göçmenleri.
downinahole
bursa ve istanbul gaziosmanpaşa da ekseriyetle yerleşmişlerdir. gaziosmanpaşa meydanına gittiğinizde paso beyaz tenli, renkli gözlü insanlar görürsünüz ki onlar bunlardır. acayip çalışkan ve hırslı insanlardır. bulgaristan da çok çektikleri için ortalama bir vatandaştan daha fazla bağlıdırlar vatanlarına, bayraklarına. bulgaristan da seçim olduğu dönemlerde otobüslere doluşup soydaşlarımıza oy vermeye giderler. güzel insanlardır. tanıdıkça sever, sevdikçe tanırsınız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol