ilkokul öğretmeni

maliyeci
çocukların zihinsel gelişimine,düşünme yetisine en fazla etkisi olan ve bu sebeple çok önemli bir konumda olduğunu düşündüğüm insanlar.

çok insan vardır ki ilkokul öğretmeni yüzünden küsmüştür okumaya.okul okumak bir yana,içinde "oku" geçen çok şeye düşman kalmıştır.

ben şanslıydım bu konuda.sabah sınıfa girdiğinde gözlerimizin içine bakarak bir derdimiz olup olmadığını anlayan ve bizi düşünmeye iten tarzda bir öğretmene sahiptim.

tüm tutarlı yanlarına rağmen,anlattıklarından daha sonraları beni çok bayan şey, 1.dünya savaşı konusunda anlattığı "almanya yenilince biz de yenilmis sayildik" geyiğiydi.sanki bütün ilkokul öğretmenleri bir yere toplanıp " bu çocuklara almanların yanında girdiğimiz için yenilmiş sayıldığımızı söyleyeceksiniz" şeklinde bir baskı görmüşlerdi.belki de ufak beyinlerimizin ancak bu kadarını alabileceiğini düşünmüştü.

maalesef bu memlekette böylesine önemli bir pozisyonda bulunmak öss sınavında belli bir puan alıp,4 sene fakulte okumakla mümkün.bunca çocuğu nasıl bir ruhsal yapıda olan bir insana teslim ettiğimizi sorgulamıyoruz.
1810
öğrencileri tarafından;

1. sınıfta: cadı karı
2. sınıfta: örtmen
3. sınıfta: idol
4. sınıfta: arkadaş
5. sınıfta: cadı karı

gözüyle görülen eğitimci..

herhangi bir sebeple öğrencilerine yeni bi tanesinin atanması durumunda, çocukların üzerinde psikolojik aksaklık ve değişiklik görülmesi muhtemeldir..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol