teneke

0 /
ozee
teneke diye bir rock grubu var en iyi şarkılar dinlediğim kadarıyla sensiz olmuyor güzel.birde keçiler teneke yer.
goetica
sing your song (2002)yarışmasında genç yetenek ödülü kazanan,2004 yılında fanta genç yetenekler arıyor yarı$masında türkiye birincisi olan ankaralı grup.

vokal:caner karamukluoglu
gitar:hasan gulec
bass:basri hayran
davuk:onur ertem


myspace’de yer alan kendi ağızların bilgileri;

tnk 2001 yilinda ankara’da kuruldu. o yillarda grubun davulcusu ali surel ile caner lise arkadaslariydi. onlar "tnk"nin bugunku muziginden cok uzak sert bir turun dinleyicileriydiler. bir gun tnk’yi kurmaya karar verdiklerinde yani 2001 yilinda; caner 16, ali ise 18 yasindaydi. yine caner’in dersaneden arkadasi basri, bassci olarak bugunku yerini alacaktir. gruba ayni yil ama en son dahil olacak isimse dahi klasik gitarist hasan’di. beraberce cok genc yasta ama inanilmaz bir istekle bu ise baslayan bu 4 kisi ;

2002 yilinda duzenlenen "singyoursong" adli yarismada "genç yetenek" unvanina layik goruldukten sonra calismalarina hizla devam edip; 2004 yilinda "fanta genc yetenekler ariyor" adli yarismada unlu muzisyenlerin ve produktorlerin (melih kibar (muzisyen), candan ercetin (sarkici), levent yuksel (muzisyen), meltem taskiran (muzisyen, msm konservatuari pop muzik bolum baskani), afsin akin (aura records), asli atasoy’un (ada muzik) bulundugu bir juri tarafindan "turkiye birincisi" secilecektir.

2005 yilinda ilk ’ep’leri olan "sira bizde” on-air etiketiyle yayinlanmistir. album kayitlarinin bitimiyle ali surel amerika macerasina ucmustur. gencyasina gore cok iyi bir performans sergileyen davulcu "arda aksu" alacaktir ali surel’in yerini. bugun ise gruba ankaranin en onemli davulcularindan biri olan onur ertem ile grup son halini alacaktir.

su an grup album calismalarina ve konserlerine hizla devam ederek, istedikleri olan, farkli bir albumu turkiye’de herkese dinletmek pesindedir...
te ori
yaşar kemal’e ün kazandıran ilk öykülerinden biri. çukurova’da çeltik ekmeye başlayan toprak ağalarına karşı mücadele etmeye çalışan kaymakam’ın hikayesini anlatır. bir süre ağalara karşı koymayı başaran kaymakam daha sonra bilinmez bir yere sürdürülür.

ağalara karşı koyarsa başınıa kötü işler geleceğini söyleyen köylülere "bir tek kara gözlü çocuğun hatırı için bile olsa mücadele etmeye değer" lafıyla ne kadar boş yaşadığımı yüzüme vurmuştur.
zenana
elveda de ve kalpsiz isimli 2 süpersonik şarkı yapabilmeleri bile bu işi ne kadar iyi bildiklerinin kanıtıdır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol