hürriyet gazetesinin yaran okuyucu yorumları

0 /
louandreassalome
haber:yeşim tekstil’den ’doğa dostu’ kumaşlar

yorum:naci hiddet 05/06/2006 - 16:19

yeşim tekstil’i kutluyorum. bir laf vardır; herkes kendi evinin önünü süpürse bütün şehir tertemiz olur. yeşim tekstil de burada kendi evinin önünü süpürerek ilk adımı atmış, benzer adımları diğer tekstil inşaat ve turizm şirketlerinden de bekliyorum. önemli olan doğadır. bugün bir doğa olsun sağlık olsun bunlar önemli kavramlardır. çok yaşa yeşim tekstil. tebrikler. saygılar.
louandreassalome
haber:tmsf dolar satıyor kurlar geriliyor

yorum:naci hiddet 01/06/2006 - 16:37

tmsf’nin dolar satmasını kınıyorum. dolar yükselirken dolar satınca ne oluyor? zarar oluyor. tmsf de bir devlet kuruluşu, sonra devlet kuruluşları zarar ediyor diyorlar özelleştiriyorlar. sen elindeki doları satarsan zarar edersin tabii. satmamalısın. kar etmelisin. hadi sattın karşılığında gayrimenkule, altına yatırım yapmalısın. global bir dünyada yaşıyoruz. bugün bir kotasyonlar, likidite fazlası bizi çok ilgilendiriyor. pek bilmiyorum bu işleri ama kınıyorum. saygılar.
louandreassalome
haber:ekonomide geriye gidiş

yorum:naci hiddet 06/06/2006 - 12:01

ekonomi çok ilginç bir konu tabii. bence olmamalı. yani ekonomi olmamalı. yıllar yılı adam smith’ten ricardo’ya; karl marx’tan kahtalı miçe’ye herkesin üzerinde üç aşağı beş yukarı ama hiçbiri bir diğerini tutmayan fikirleri olan bir bilim dalı olmaz. sosyal bilimlerin paradigmalardan beslendiği muhakkak ama paradigmaların da saat başı değiştiği bir alana bilim demek abes. bana kalırsa ekonomi soytarılıktır. kotasyon motasyon bunlar yanlış şeyler. para kalksın, takas sistemi dönsün. saygılar.
louandreassalome
haber:türkiye’de yükselen avro kuşkuculuk

yorum:naci hiddet 01/06/2006 - 17:04

avro’dan ben de kuşkuluyum. dün baktım 2 ytl olmuş. bende 50 avro var cüzdanda, zor günler için sakladım onu. o yüzden önce çok sevindim. ama sonra düşündüm herkesin benim gibi avrosu olmayabilir. kendimden şüphe ettim. kuşku duydum. işte avro kuşkuculuk budur.
louandreassalome
haber:polis köpeği ’dingo’ istanbul’a tayin oldu

yorum:naci hiddet 30/05/2006 - 12:45

aslında bu dingo hayvanı avusturalya’da olan bir hayvan. yani bugün bir dingo olsun bir kanguru olsun bunlar avusturalya hayvanlarıdır. köpeğe dingo denerek bir akrabasının ismi konulmuş. kilo kilo eroin esrar yakalayan bu köpeği takdir ediyorum. terfi etmesini de olumlu karşıladım. ama istanbul büyük yer kendine mukayyet olması kendini bozmaması lazım. eğiticilerinin bu konuda sevgili dingo’ya yol göstereceğine inanıyorum. saygılar.
louandreassalome
haber:podolski bayern münih ile anlaştı

yorum:naci hiddet 01/06/2006 - 16:29

podolski görev adamıdır, nereye koysanız oynar. ama isterse. bayen münchen teknik heyetinin podolski’yle anlaşabileceğini sanmıyorum. bence anlaşamazlar. halbuki her şeyin başlangıcı karşılıklı sevgi saygı ve anlaşma. ama ne oluyor? anlaşamıyorlar. kınıyorum. ama bayen münchen yine de çok önemli bir futbolcuyu transfer etmiştir. tebrik ederim. saygılar
louandreassalome
haber:zafer erciyes’in
yorum:naci hiddet 31/07/2006 - 13:28

erciyes’i tebrik ediyorum. rakiplerini yendiler. ama spor her şeyden evvel dostluk, barış ve kardeşliktir. hakem adem sarıtaş çok iyi bir maç yönetti. yönetmemiş de olabilir, maçı izlemedim. ama bouazizi çok güzel oynadı. onu da tebrik ediyorum. takımının tek golünü kaydeden ergün teber de iyi bir futbolcu. dikkat etmek lazım. büyük kulüplere gidebilir. gitmesin. taraftar böyle şeyleri hoş karşılamıyor. önce fairplay. saygılar.
louandreassalome
haber: altın fiyatlarında büyük düşüş.
yorum:naci hiddet.

altın düşmüştür, doğrudur ama yeterli bir düşüş olmamıştır bu. yıllardır söylerim, müzelerimizde bir çok altınımız var. bunlar atıl duruyor. eritilerek ekonomiye kazandırılmalı. neticede tarihi eser onlar diye karşı çıkıyor bazıları ama 3 milyon yıllık tarihimiz var dünya üzerinde bir iki bin yıllık eserin tarihi bir önemi yok kanısındayım. o tarihiyse eminönü yarımadası da tarihi, milleti eve mi kovalım? altın daha da düşmeli, 375 dolar seviyesine inmeli. saygılar.
maliyeci
naci hiddet isimli şahsın yorumları yüzünden gün itibariyle sıkı bir takipçisi olucam ben bu yorumların.özellikle ekonomi kalksın,takasa geri dönülsün felsefesini çok tuttum.
louandreassalome
haber:adana’da araç dsi kanalına düştü

yorum:naci hiddet 30/05/2006 - 13:18

trafik canavarı çok kötüdür. otomobili biz icat etmediğimiz için olacak kullanmayı da öğrenemedik. bugün bir almanya’da olsun bir amerika’da olsun dsi kanalına düşen bir tek araç olmaz. biz düşüyoruz. ben de gençliğimde düşmüştüm. zar zor çıktım. bu kanallar tehlikeli. yaralılara allahtan şifa diliyorum. saygılar.
louandreassalome
haber:van hooijdonk aziz yıldırım’ı napolyon’a benzetti.

yorum:naci hiddet 05.06.2006 13:44:04

napolyon esasen çok ünlü bir kumandan olarak bilinir ama baskıcı ve despot tavırları da gözümüzden kaçmamıştır. kısa boyu, bu boyu kompleksinin getirdiği diğer kompleksler, epilepsi hastası oluşu ve bir takım diğer özellikleri napolyonu biraz nahoş kılıyo açıkçası. van hooijdonk’u kınıyorum değerli bir başkanımızla ilgili manasız bir açıklama yapmış ya da tarih bilgisi zayıf. ama hollanda’da tarihi iyi öğretirler. bana inceden gırgır geçiyor gibi de gelmedi değil. yakıştıramadım. saygılar.
louandreassalome
haber:vodafone resmen türkiye’de

yorum:naci hiddet 01/06/2006 - 16:34

bugün bir vodafone olsun, mc donalds olsun bunlar uluslararası şirketlerdir. uluslararası şirketlerin ülkemize gelmesi sevindirici. bu ülkemizin de uluslararası olduğunu gösterir. belki de göstermez. kafasına göre. ama önemli olan vodafone’un katacağı değerdir, getireceği yeniliklerdir. vodafone’dan telefon görüşmesini bedava yapmasını istiyorum. uluslararası firmaya da bu yakışır. mc donalds’tan da bedava olmasını istiyorum. sizce de daha güzel olmaz mı? tebrik ediyorum. saygılar.
louandreassalome
haber:dernek parası ile sefa.konya’daki bakkallar bayiler ve kuruyemişciler odası başkanı süleyman yıldız’ın otelde bir kadına kese yaptırırken çekilen fotoğrafları bakkalları kızdırdı.

yorum:ılgar ılgar 18/10/2006 12:29

bu oda olayı ters bana. ne iş yaparlar? bir takım insanlar için istihdam yaratıyorlar. saçma sapan işler.



hayır ben şuna karar veremedim;yorum mu daha komik,yoksa haber mi?

edit:amcanın fotoğrafı görülmeye değer:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5277022.asp?m=1&gid=112&srid=3430&oid=1
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol