cam kenarına daima bayanların oturtulması

underpressure
minibüs, otobüs veya trenlerde yolculuk yapan çiftler arasında görülen bir durumdur. erkekler her zaman koridor kenarında bayanlar ise cam kenarında otururlar. bu şekilde erkekler tarafından bayanlara karşı içgüdüsel bir koruma mekanizması uygulandığı düşünülebilir.
sempatiksinirsistemi
bence olay daha çok bayanların giderken yolu izlemek istemesi veya miğde bulantısına karşı çözümdür.bide otobüslerde arada sürekli muavinin dolaşmasından ötürü amaç bayanın rahat etmesidir.
bb
tamamen erkeklerin yanındaki kadını tacizlerden korumak için yaptıkları bir davranıştır. zaten yanında bir erkekle oturan kadını taciz edebilmek de göt ister.
independence
esasen durum hic de sanildigi gibi degildir.yani kimsenin kimseyi olasi tacizlerden korumak gibi bilincli bir du$uncesi yoktur.

durum tamamen ali$kanliktir.

erkeklerin tumune yakin bir cogunlugunda bayanlara yol vermek, bir yere gidildiginde onlara kapiyi acmak, sigara cikarttiklarinda sigaralarini yakmak ve benzeri uygulamalar dogu$tan default gelmektedir.i$te bu sebeple ucakta, deniz otobusunde, otobuste, zeplinde, ufoda ve ucan halida bayanlara onden yurumeleri icin yol verilir.e onden yurusun diye yol verdiginiz ki$iye "$imdi sen bi bekle anacim ben bi cam kenarina gecim hadi." diyemeyeceginize gore cam kenari bayanlara mecburi olarak kaptirilir.

sirf bu yuzden yolculuklara illa birisi ile cikilmasi gerekiyorsa bir erkekle cikarim.yakasindan tutup cektin mi zaten koridorun diger ucundaki koltuga kadar sicriyor bunlar.
armour
genelde bayanlar evde vakit geçirdiği için bayanların içinde bulunduğu durumdur. eğer bu bayan evli ise, er kişi işe uğurlandıktan sonra evinin işlerini bitirip camın kenarına bir güzel geçer ve mahallede olup biteni izlemeye koyulur. komşularla camdan cama karşılıklı diyaloglar kurulur. ha eğer evli değilse de daha fazla cam kenarında vaktini harcar ki bunun nedeni de mahallenin yakışıklılarını daha iyi süzebilsin, çabucak hayırlı bir kısmet edinebilsin diyedir. hatta bir çiçek vardır cam güzeli adı verilmiştir çiçeğe, bu bayanlardan esinlenilerek. o çiçekte bayandır. ondan sonra bir şarkı vardır mesela mahmure diye. orada da der ki "elinde cımbızı aynası cumbada oturur mahmure" mahmure bir bayandır ve cumba da bir nevi cam kenarısıdır. arap kızını da unutmamak gerekir tabi. camdan bakar sonra da yağmur yağar falan. o da bayandır mesela. daha çok örnek verilebilir fakat şu an aklıma başka bayan gelmiyor. bir de ören bayan vardı ama onun camla bir ilgisi yok. böyle işte.
kalimera
bayların bayanlara bir jestidir. o değil de tek rakamlar mı cam kenarı, yoksa çift rakamlar mı? tek mi çift mi? sanırım konuyu dağıttım. tamam beni koridor kenarına oturtun o zaman.
joy
bayan etek giyiyorsa şayet ve koridor tarafındaysa, dua edin yanınızdaki kibar,nazik bir erkek olsun.ama bir kızsa yanınızdaki, çok fazla ümide kapılmayın derim
mad
haliyle koridor tarafına da bayanların oturtulması anlamına geliyor. bayan yanı alabiliyor muyuz yoksa artık?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol