uçağın piste inmesiyle pilotu alkışlamak

addicted to pain
dünyanın en gubidik davranışlarından biridir ve eğer yamulmuyorsam sadece italyanlar ve türkler bu davranışı sergiliyor.yani mutlaka ki uçağın sağlıklı bir biçimde yere iniş yapması insanları rahatlatıyor ama bu zaten pilotun yapması gereken şey değil mi?mesela bakkalda böyle bir diyalogla karşılaşan var mı?yoktur heralde.

-rüstem abi merhaba
+merhaba canım.buyur?
-abi bi çizi alabilir miyim?
+tabi.al canım.
-bravo abi valla tebrik ediyorum.

(bkz: türksün di mi)

igoriyan
bu iş genelde uçağı yıkamak olarak vücut bulur piste inen uçak veya plotu emekli olurken yada ilk uçusunu yaparken bu ritüel uygulanır. uçak bir güzel yıkanır tertemiz olur onca yolun pisi kiri atılır.
aello
akabinde kabin ekibinin el ele gelip seyircileri tekrar selamlamasına sebebiyet verecek olan eylem. ayakta alkışlanmazlarsa gitmeyebilirler.
independence
eskiden vardi hakkaten boyle bir $ey, ucak yere inerdi, yolcular sanki o dakika icin sozle$mi$cesine alki$ tutarlardi, ayni ucakta turistler de seyahat ediyorlarsa onlar da mal mal bakarlardi bunlari neyi alki$liyorlar diye. cok $ukur uzun zamandir denk gelmiyorum boyle bir $eye, dogu ya da guneydogu seyahatlerinde varsa bilemem.

otobuslerde de olurdu bu ama, sadece ucaga has bir davrani$ $ekli degildi. otogara otobus vardigi anda bir alki$ kiyamet. pehey, ne gunlerdi.
armour
sırf bu yüzden pilot olmak istemişimdir hep. bi de hava güzel olduğu zamanlar yolculara paraşütlen atlayışla havada döner tekne atma gösterileri falan planlamıştım kafamda hep. en çok alkışı da ben alacaktım ne güzel.
2026 sonya
ilk denk geldiğimde noluyo yahu diye apışıp kaldığım eylem. ondan sonra da birkaç kez daha alkışlamaya yeltenen oldu. bu üç beş kişiye kimse eşlik etmeyince eki eki eki diye gülerek şakaya vurdular. bu sahneyi pilot görse eminim canhıraş alkışlardan çok daha fazla eğlenirdi ...
simplist
zorlu hava koşullarında veya teknik sıkıntılardan dolayı riskli bir uçuş/iniş selametle sonlandığında yapılması gereken bir tebrik ve rahatlama göstergesi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol