su savaşı

angelus
su tabancalarının varoluş sebebidir, insanlar bu tabancalarla birbirlerini ıslatmak suretiyle savaşırlar. çoğunlukla yaz aylarında gerçekleşen bu savaşlar tamamiyle insani duygular ön plana çıkartılarak gerçekleşir zira bu atraksiyona katılan bireylerde "ulan ne sıcak yaptı hava, bi savaş çıkartalımda serinlesin şu garipler" şeklindeki ilginç bir dürtü oluşur lakin bu olayı kış aylarına taşıyan bireyler de vardır ki bunların amacı tamamiyle ibneliktir, herkesin malumudur ki soğuk havada ıslatılmak pek hoş karşılanan birşey değildir, insanlar hastalanır.evet.
goetica
çocuklukta su tabancası buyuyunce ise genelde damacana,pet şişe veya artık allah ne verdiyse kullanılarak yapılan eylem.lise dönemlerinin vazgeçilmezlerindendir.sıcaklardan bunalan insanlar öncelikle birbirlerine azar azar su atmaya başlarlar daha sonrasında kim kime dum duma’ya döner iş.artık ondan sonrası tişörtün üzerinize yapışması pantolonunuzun paçasından sular akması ayakkabılarınızdan bastıkça cuk cuk ses gelmesidir.güzeldir.eğlencelidir.
carpediem
balonların içine su doldurup, birbirine ataraktan oynanan oyun sonucu olabilir. ellerinde patlayan balonlar yüzünden ıslanmış insanlar, "biraz daha ıslansak daha güzel olacak sanki!!" deyip alırlar eline pet şişeleri. gayet eğlenceli ve serinleticidir. 5 litrelik şişenin tamaman üstünüze boşaltılmasıyla son verilebilir.
elma sekeriiii
daha çok su sava$ları olarak bilinmesine ragmen, su sava$ı olarak da kullanılan terim.
türkiye ile suriye nin arasında ba$laması muhtemel hadise.

türkiye gap ile ugra$makta $u aralar. ilk önce suriyenin sonra da iranın mutsuzlugu hasıl olacaktır sanıyorum. zira dicle ve fırat suriyeyle türkiye arasında her zaman bir sorun olmu$tur.
suriye verilen suyu iranla payla$mak istemekte ve bu yüzden de fırat türkiyeden dogmasına ragmen onun uluslararası bir su oldugunu söyleyip daha fazla miktarda su talep etmekte.
yaz kı$ 500 metreküp su yetmemektedir suriyeye.
geçmi$te de su sorununa kar$ı pkk’yı içinde barındırmı$, bekaa vadisindeki kamplarında icraatlarına izin vermi$ öcalana ev saglamı$tır.

herneyse, $uanda gap projesi tekrardan alev almı$tır, ve ortadogudaki su miktarı küresel ısınmayla birlikte daha da azalacak dolayısıyla bunun faturası türkiyeye çıkacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol