fallenangel

ithilquessir
klasik mitolojiye gore dunyada henuz iyi ve kotu birbirinden tamamen ayri iken, iki bolgeyi birbirinden ayiran tek nehirin uzerindeki, tek koprude kurulmus, tek kaleyi korumakla gorevli 13 melegin genel ismi.

gunumuzde etrafa baktigimizda aynen gordugumuz gibi mutlak iyi ve mutlak kotu kalmamistir. bu 13 melek bir sebepten dolayi bir gun kaleyi koruma gorevlerini terk etmislerdir.

hikayenin bundan sonrasi ilginctir, ve farkli versiyonlari vardir. bir versiyonu, meleklerin sonsuza kadar savasicaklari ama asla kazaznamayacaklari bir savasin hakli reddedisi olarak kendi aralarinda bir oylama sonucunda kale kapilarini acmaya karar verdiklerine yoneliktir.

diger bir versiyonda disi melegin kotulugun iyiligin yararina oldugunu idda ederek kapiyi kendi actigidir. bu dusunceyi kavramasi biraz zor geliyorsa asik oldugunuz insani dusunebilirsiniz.

bir baska ayrim, bu meleklere kalenin dusmesinin ardindan ne oldugudur. en yaygin gorus, kaleye ilk giren tarafin ellerinde oldurulmeleri olsa da benim inanmayi daha guzel buldugum taraf "meleklerin hic bir sey hissetmedikleri bu dunyada sonsuz yasama mahkum edilmesidir" ilk bakista "lan ne guzel sonsuza kadar dertsiz tasasiz yasa iste" diye dusunulse de uzun donemde hisler olmadan yasamak sonsuz bir isgencedir. 12 melek intahar eder, ve intahar ettikleri icin yer altina giderler (ki modern dunyadaki cehennem kavramina denk duser bu yer alti) disi melek ise hala aramizdadir. etrafiniza daha dikkatli bakin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol