emirgan

instrument
istanbulda sarıyere bağlı bir semt. baltalimanı ve istinye arasında kalır. istanbulun en fazla yeşile sahip yerlerinden biridir. emirgan korusu çok ünlüdür. kar yağdığında heryer beyaza bürünmüşken gezilesi bir yerdir. çınaraltında oturup çay içmek büyük zevktir.
instrument
çınaraltında çay içmenin zevki başkadır. tarihi çeşmesi ve tarihi camisi vardır. bu cami ne yazıkki bir yagında hasar görmüştür. üstlerinde reşitpaşa vardır. manzarası mükemmeldir. semt koruya da sahiptir. hafta sonları şehrin stresini atmak için burası en uygum mekandır. koca koca ağaçları ve ünlü üç tane kşkü vardır. bunlar sarı köşk, pembe köşk ve beyaz köşktür. sarı ve beyaz köşklerin hemen yanlarında havuzlar vardır. bir zamanlar sarı köşkün altındaki havuzda balıklar vardı. en güzel türk filmleri zamanında buralarda çekilmiştir. birkaçı keloğlan, tosun paşadır. halil ergünün oynadığı baba evi diziside bu semtde çekilmiştir. velhasıl görülesi ve gezilesi bir mekandır.
ayrıca; sonbaharda ara sokaklarında gezmenin zevki bambaşka olan semt.
akbays
aynı zamanda iskenderun’un en eski sahil çay bahçesinin adı.belediye başkanı mete aslan’ın, kitap ve gazete okuyanlara duyduğu nefretten dolayı, dün itibariyle dozerlerle yıktırdığı, şirin ve nezih mekan. iskenderun’da, mürekkep yalayan herkesin hayatının bir dönemine ait anılarında yer alan, barış ve kardeşlik duygularının üretildiği merkez.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol