sebze meyve tuketimi

ohannessenpetersburgerking
bilincli tuketici olmak adina okunmalidir.
dunyanin bir cok ulkesinde yasaklanmis olan ilaclar ulkemizde hala satilmaktadir. dunyanin her hangi bir ulkesinde zararlari nedeniyle yasaklanan bir tarim ilaci yasagi ulkemize ancak 4-5 yil kadar sonra ulasmaktadir, zaten yasak ulkemizde uygulamaya gectiginde uretici firmalar uretimi durdurup piyasadaki mevcut ilaclarin satilmasini beklemektedir. sistemimin kisaca budur.
tarim ilaclarinda bulunan cesitli etki maddeleri dolayisiyla, bu ilaclar insan uzerine olumsuz etki yapmaktadir. isin ters tarafi bilincsiz bir sekilde tukettigimiz bu bitkilerin cogunda olan ilaclar, insan metabolizmasi tarafindan disariya atilamayan ve karacigerde depolanan maddelerdir. "her tarim ilacinin etiketinde etki degeri yazmaktadir". yazan etki degeri ise insani sapadanak oldurebilen "ilacin mg degeridir". yani karacigerde depo edilen etki maddesi degeri, etiketteki degere ulastiginda allah korusun diyoruz. keza bu degerler su an en cok kullanilan ilaclarda "70 mg- 500 mg" arasindadir.
erman toroglunun dedigi uzere hiyar, yapilan bu ilaclamalar nedeniyle hasattan sonra 3 gunde 6 cm uzayabilmektedir. isin boyutu bu kadar vahimdir.
tuketicinin bu durumdan en az etkilenmesi icin yapmasi gereken sey ise; hangi bitki olursa olsun tuketmeden 1 saat kadar once bol suda bekletmesidir. biliyorum bazi bitkiler o sure icinde suda bozulabilir ama birakin sebze bozulsun, size bisey olmasin.

aello
tüketilen şeyler taze ise, en güzel tüketimdir. herkes tüketmelidir. tüketiciliğin güzel olduğu tek nokta bunlar tüketildiğinde ortaya çıkan tüketimdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol