toplum mühendisliği

murat kaner
nükleer savaş sonrası;

doktor x- evet insanlığı kurtardım. radyoaktivitenin etkisine karşı artık hepsinin bağışıkığı var

ölmekte olan son insan- ama doktor tüm insanlığı hamam böceğine çevirdiniz siz.

doktor x- bu gerekliydi çocuğum, hamam böcekleri nükleer serpintiye dayanıklıydı. insan dna sıyla oynayarak, herkesi hamamböceğine çevirdim ve yok olmaktan kurtardım.

ölmekte olan son insan- peki neden beni değil?

doktor x- çünkü evlat bu başarımdan dolayı tarihe not düşmek istedim, ama sonra anladım ki tarih okuyacak kimse kalmamış, tüm insanları haşare yapmışım,onların artık tarihle kültürle ilgisi kalmamış, hayvani ihtiyaçlarının peşlerinde koşuşan bir güruhlar artık. yaptığım hatayı anladım. ve son insanlık temsilcilerinden birine özür dilemek istedim..sana..ve senin dna’nı değiştirmedim, radyoaktiviteden dolayı kansersin ve çok az zamanın kaldı.

ölmekte olan son insan- ama doktor tüm bu anlattıklarınızın bana bana ne yararı var, bana bunun yerine bir tedavi verebilirmisiniz?

doktor x- bende senin gibi, canımın derdine, rahat yaşamımın derdine düşmüştüm, ve insanlığı kurtarmak adına insanlığı mahfettim. sen de de görüyorum ki sorun bende değil, insanların yapısındaki bencillikteymiş. hala tüm insanlığı yok etmiş birinden medet umabiliyorsun.

keşke böyle toplum yapısını radikal derecede etkileyecek kararlar almadan önce, insanların fikrini sorsaydım. ben iyi niyet sahibiydim, aksini kimse iddia edemez, fakat uygulamalarım yanlış yöndeydi.hayat farklı bir formda devam ediyor fakat devam eden artık insanlık değil. yabancılaştık ve yaşamın insani değerler tartısında hiç bir değeri kalmadı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol