kadınlar dünya kupası na karşı örgütleniyor

ya basta viva zapatista
haber ürkütücü müdür bazıları açısından bilinmez ama kadınların örgütlenmesi bir anlamda güzel.habere göre:

avrupa’nın birçok ülkesinde kadınlar, erkeklerin en büyük tutkusu futbola karşı mücadele etmek için dünya kupası’nı protesto etmeye başladı. ispanya, hollanda ve ingiltere’de bazı kadınlar, eşlerini futboldan uzak tutmak için birleşerek internet aracılığıyla örgütlendi.

ispanya’daki ’’futbolsuz bir ispanya için kadınlar’’ grubunun temsilcisi maria garcia, ’’futbol saplantısının sona ermesini istiyoruz’’ açıklamasında bulundu. 9 haziran’da başlayacak dünya kupası’na karşı olan kadınlar yayınladıkları bildirilerde kendi kurallarını belirledi.

internette yeralan kadınlar grubunun sitelerindeki kurallarda ’’başka dünya kupası olmayacak, her yarım saatlik maç için 2 saat (umutsuz kadınlar) ve (sexo en newyork) dizileri yayınlanacak, barda izlenecek her maç yatakta hazırlanmış bir kahvaltı getirmekle cezalandırılacak, milli takım’ın attığı her gol öğleden sonra bir alışverişe eşit olacak’’ şeklindeki maddeler dikkat çekti. ’’fikirlerimizi savunmak için herşeyi yapacağız’’ diyen kadınlar, bundan sonra futbol topunun evden içeri giremeyeceğini savunuyorlar. (aa)

sesonline net

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol