hem zaman gazetesi okuyup hem de rakı içmek

isimsiz kahraman
dün maltepe sahilde başımıza gelen hadisedir. 60-65 yaşlarında yoluna zor yürüyen bir amcamız bizim yanımızdaki ağacın dibine çökmüş, önce zaman gazetesini çıkarmış sonra mezelerini, ve en son olarakta 35lik rakısını çıkarıp doldurmuştur. hem demlenip hemde zaman gazetesi okuyarak bizi dumurdan dumura sürükleyen amcamızı kutluyorum.
alchoburn
aynı mantıkta ’o zaman cumhuriyet veya aydınlık okunup namaza gidilemez/oruç tutulamaz/vs. vs. mi?’ dedirten tartışılası entry şeysi

amca süper yapmıştır kanımca...zaman okunası gazete midir bilemem ama rakı içilesi birşeydir,tecrübeyle sahiptir...
angelus
cumhuriyet gazetesi okuyup rakı içmemek ile paralel bi durumdur. sonuç olarak durum okunan nesnenin markası ile alakalı değil bireyin kendisi ile ilgilidir.
pelagehatun
gazeteyi bir yerden bulmuş ve mezelerinin altına örtü yapmak için almış sonra da ilgisini çekip okumaya başlamış olabilir.

hatta direkt okuyo olabilir. hem neden olmasın ki, herkes istediği gazeteyi okur. karşıt görüşlere sahipse de okur. hatta öyle olur ki evinde radikal ve zaman gazetesi aboneliği olabilir. hergün ikisini okuyup karşılaştırıyodur aynı haber için bu ne yazmış bu ne yazmış şeklinde, hatta orhan pamuk için yazanları görünce şaşırır kalır "bu kadar da fark olmaz artık aynı ülkede yaşıyoruz yuh!" diye. normal şeyler bunlar, olur bazen..
passive
ne demiş rahmetli cem karaca?

’yüz bin kere tövbe eder gene şarap içeriz’

demiş pekte iyi etmiş ruhu şad olsun...
atacamadesert
dükkanda sadece zaman gazetesi bulunduğu bir durumda meyve kasası üstüne çilingir sofrası kurulurken serilmesi halinde rakı içerken gazete okuma halidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol